Xbox Series X en S krijgen nieuwe Xbox Home Experience

27 juli 2023 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Home new interface

Start je je Xbox Series X of S binnenkort een keer op? Dan zou het zomaar kunnen dat je verrast gaat worden. Het menu is namelijk flink op de schop gegaan en ziet er anders uit.

‘Welcome to your new Xbox Home’, zo laat Microsoft weten in een persbericht. De nieuwe Xbox Home Experience wordt vanaf nu geleidelijk aan wereldwijd uitgerold naar alle Xbox Series X en S- en Xbox One-spelcomputers. De update moet het voor spelers gemakkelijker maken om nieuwe games te ontdekken, biedt meer ruimte voor personalisatieopties en achtergronden en gaat sneller toegang tot games, de shop en instellingen bieden.

Microsoft introduceert een snelmenu bovenaan Home voor snelle toegang tot je gamesbibliotheek, de Microsoft Store, Xbox Games Pass, Search en Instellingen. Het nieuwe thuisscherm is volgens het bedrijf simpeler en overzichtelijker gemaakt en er is een optie bijgekomen om snel je achtergrond aan te passen naar de meest recent gespeelde game. Je kunt ook games, apps en groepen ‘pinnen’ om zo je favorietenlijst te maken. Daarnaast krijg je meer aanbevolen games te zien. Deze nieuwe personalisatieopties tonen je de games die waarschijnlijk het beste bij je passen, aan de hand van eerder gespeelde games en bekeken content.

Binnen nu en de komende weken

De nieuwe Xbox Home Experience voor je Xbox Series X en S en Xbox One wordt vanaf nu geleidelijk uitgerold. Je kan dus nu al geluk hebben, maar wellicht ook nog een aantal weken moeten wachten. Microsoft heeft een gids online gezet voor het nieuwe thuisscherm waarin je meteen leert hoe je deze kunt personaliseren.

Lees meer over Microsoft.

8.5
550×496

Beoordeling
Xbox Series X

Pluspunten
  • Backward compatibility
  • Toekomstbestendige hardware
  • Ray tracing
  • Snelle laadtijden
  • 60 en 120 fps
  • Stoer en speels design
Minpunten
  • Geen oplaadkabel voor controller meegeleverd
  • Veel technische zaken om rekening mee te houden
  • Geen exclusieve games bij lancering
  • Voelt niet 'nieuw'

Beoordeling Xbox Series X

De Series X is voornamelijk bedoeld voor de mensen die al flink wat tijd en plezier geïnvesteerd hebben in het Xbox-ecosysteem en een flinke bibliotheek aan games opgebouwd hebben. Het maakt dan niet uit of die games fysiek of digitaal zijn. De ondersteuning voor vier generaties aan videogames is namelijk het sterkste punt van de console. Heb je niet zo veel Xbox-, Xbox 360- en / of Xbox One-games, dan kun je misschien nog even wachten met de aankoop. Maar heb je dat wel, dan is het een no-brainer dat je de console in huis haalt. Want dan speel je de beste versie van die videogames.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xbox Series X

Reacties (0)