‘Xbox One Slim en een nieuwe Xbox gespot bij de FCC’

13 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-slim-gerucht-rumor

Naar verluidt werkt Microsoft toch achter de schermen aan een Xbox One Slim. Ook zou er al aan de volgende Xbox worden gewerkt. En dat terwijl Microsoft eerder nog had aangegeven dat er geen Xbox One and a half zou komen.

Komt er toch een Xbox One Slim?

Er doen zich al maanden geruchten over de Xbox One and a half of de Xbox One Slim: een kleinere, wellicht iets krachtigere versie van de huidige Xbox One. De verwachting is dat Microsoft dit apparaat tijdens de aankomende E3 zou gaan aankondigen en nieuwe informatie, afkomstig van de Amerikaanse communicatiewaakhond Federal Communications Commission (FCC), lijkt de geruchtenmolen een flinke draai te geven. Ook wordt er (nu al) gesproken over een geheel nieuwe Xbox, waar niemand nog iets van af weet.

Bij de FCC is te lezen dat de wireless chip van de Xbox One het modelnummer 1525 heeft. Bij één van de nieuwe twee Xbox-modellen (1683) wordt gerefereerd naar User Manual 1525. Nu leeft het idee dat dit nieuwe product gebruikmaakt van oude handleidingen en dat kan erop wijzen dat er dus inderdaad een Xbox One Slim aankomt. Bij het andere product (1682) staat beschreven dat het apparaat dezelfde chip heeft, maar niet dezelfde handleidingen. En dat zou weer kunnen wijzen op een geheel nieuwe Xbox – wellicht de opvolger.

Het is uiteraard allemaal speculatie. En wellicht vinden de geruchtenmakers connecties die er niet zijn. Hoe dan ook, Phil Spencer, Xbox-baas, heeft eerder aangegeven geen interesse te hebben in een Xbox One and a half – dus er komt dus geen íets betere versie van deze Xbox One aan. Maar dat betekent niet dat er geen Slim-model aanstaande is…


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)