Xbox Game Pass krijgt ondersteuning voor clouddienst Project xCloud

01 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-game-pass-abonnement

Mirosoft heeft bevestigd dat Xbox Game Pass in 2020 ondersteuning krijgt voor de gamestreamingdienst Project xCloud. Dat betekent dat je later dit jaar dus niet steeds alle games hoeft te downloaden wanneer je ze wil spelen en het abonnement echt een soort 'Netflix voor games' wordt.

Game Pass met xCloud-ondersteuning in 2020

Xbox Game Pass wordt nu nog vaak ten onrechte het ‘Netflix voor games’ genoemd. In tegenstelling tot die dienst, moet je hier de content nog downloaden voordat je ermee aan de slag kunt. Dat betekent dat je dus niet zomaar één van de meer dan honderd Xbox One-, Xbox 360- en Xbox-games kunt spelen wanneer je daar zin in hebt. Met Project xCloud-ondersteuning wordt dat probleem opgelost: dan kun je namelijk de spellen binnen het abonnement streamen naar pc, Xbox, Android en iOS, wanneer je maar zin hebt.

Het Xbox Game Pass-abonnement is er eentje waar je voor een tientje per maand alle games kunt spelen die aangeboden worden. Je kunt er verschillende games verwachten van allerlei uitgevers, zowel nieuw als oud. Zo speel je nu bijvoorbeeld een aantal Yakuza-titels op je Xbox One en kunt je aan de slag met de indietitel Moving Out. Maar ook bijna alle games van Microsoft zelf zijn zodoende te spelen. Als deze games straks ook allemaal te streamen zijn met xCloud, dan heb je dus altijd en overal toegang tot de content.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn. De volgende editie verschijnt begin juni.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)