Xbox-consoles ontvangen maartupdate met FPS Boost en hdr-knop

10 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x

Er wordt vanaf nu een verse update uitgerold voor je Xbox-console. De maartupdate komt naar One- en Series X|S-spelcomputers.

De maartupdate brengt verschillende functies naar Xbox One en Series X|S. Zo bereid de Xbox Accessoires-applicatie zich alvast voor op de aankomende draadloze headset van Microsoft. De headset is vanaf 16 maart aanstaande beschikbaar.

Download de maartupdate voor Xbox

Daarnaast kunnen eigenaars van een Series X- of Series S-console genieten van twee nieuwe opties: de FPS Boost en de knop voor de automatische hdr-stand. Met de FPS Boost kan de framerate van een oudere videogame flink verbeterd worden (soms tot wel 120 frames per seconde). Je hebt overigens zelf in de hand of de functie actief is of niet. Binnen de instellingen kun je de FPS Boost uitschakelen. Daar tref je nu eveneens een knop aan voor het in- of uitschakelen van de automatische hdr-stand voor oudere games.

Daarnaast zijn er andere verbeteringen doorgevoerd. Je kunt voortaan je abonnementen beheren van je Xbox. De abonnementen tref je aan onder de accountinstellingen. Verder is er een aangepast gamebeheersysteem. Mocht je games hebben die meerdere generaties aan consoles ondersteunen, dan kun je nu precies achterhalen welke pakketten je moet downloaden voor de beste ervaring, gebaseerd op je hardware.

Advertentie

Verder is het goed om te weten dat de officiële Xbox-app voor mobiele apparaten een felbegeerde functionaliteit terugbrengt: de mogelijkheid je eigen achievements te bekijken. Om de één of andere reden kon dat een tijdje niet.

xbox-series-x
Lees ook

Review: Xbox Series X – fantastische console zonder exclusieve games

Reacties (0)