Warner Music verdient meer geld aan muziekstreamingdiensten

12 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
warner-music

Warner Music heeft aangegeven dat het bedrijf in het tweede kwartaal meer verdiend heeft aan muziekstreamingdiensten dan losse downloads. Het is de eerste keer dat dit bedrijf meer inkomsten genereert aan streamingdienst dan die losse downloads.

Warner Music verdient meer aan muziekstreamingdiensten dan losse downloads

In de afgelopen maanden is de populariteit van muziekstreamingdiensten over het algemeen toegenomen. Dat merkt ook Warner Music Group, die heeft aangegeven in het afgelopen kwartaal 33 procent meer te hebben verdiend aan die diensten, dan losse nummerdownloads. Dit is de eerste keer dat het gebeurt voor het bedrijf. Warner Music noemt diensten als Spotify en YouTube die daaraan hebben meegeholpen. Bestuursvoorzitter Stephen Cooper is er nu van overtuigd dat streaming de manier wordt waarop mensen muziek luisteren.

Verder geeft Warner Music aan te verwachten dat de omzet van muziekstreamingdiensten alleen maar zal toenemen en de omzet van de losse downloads, bijvoorbeeld van iTunes, zal afnemen. Dat valt in lijn met wat Apple voor ontwikkelingen op iTunes ziet: vorige jaar was er een daling in het aantal verkochte downloads zichtbaar van dertien procent, terwijl het jaar ervoor al een daling van 5,7 procent wereldwijd werd genoteerd. Dat is wellicht de grootste reden voor het bedrijf uit Cupertino de muziekdienst Beats over te nemen.

Cooper heeft eerder al eens laten weten dat het bedrijf heil ziet in muziekstreamingdiensten, maar alleen wanneer gebruikers daarvoor willen betalen. Hij is geen fan van de gratis Spotify-versie. Muziekdownloads, op de legale manier, nemen steeds meer af, een trend die Google nog niet ziet, en abonnementen op digitale muziek is wat Cooper betreft de toekomst – voor heel de muziekindustrie. Over heel 2014 gezien steeg de omzet van muziekstreamingdiensten met 74 procent, terwijl het aantal downloads daalde met twaalf procent.

Bron Warner Bros. Via Recode

Reacties (0)