Videoland komt met goedkoper abonnement in 2021

29 augustus 2019 1 Minuut 3 Reacties
videoland

Videoland laat weten dat het bedrijf in 2021 een goedkopere versie van zijn videostreamingdienst gaat lanceren. Het is nog niet bekend wat het nieuwe maandabonnement gaat kosten. Wel is duidelijk dat gebruikers advertenties te zien zullen krijgen.

Goedkoper abonnement van Videoland

De videostreamingdienst Videoland heeft tegenover de Volkskrant bevestigt dat er een goedkopere versie van de dienst aankomt. Die goedkopere variant van de dienst verschijnt in 2021 en zal minder dan 7 euro per maand kosten (waarmee het bedrijf een vergelijking maakt met Disney+, dat 6,99 euro per maand kost. Wat het abonnement precies gaat kosten is nog niet duidelijk. Wel is bekendgemaakt dat gebruikers “een beperkt aantal gerichte advertenties” te zien krijgen. Hoeveel reclame er in beeld verschijnt, is ook niet duidelijk.

De huidige versie van Videoland blijft bestaan: voor 9 euro per maand kun je dus reclamevrij blijven kijken naar het aanbod. Verder blijkt uit het artikel van de Volkskrant dat de dienst momenteel zo’n zeshonderd duizend betalende abonnees heeft. De verwachting is dat dat aantal zal gaan groeien, omdat RTL Nederland, de eigenaar van de dienst, voornemens is flink veel geld te investeren. Daarnaast wil de dienst zich meer gaan onderscheiden ten opzichte van bijvoorbeeld Netflix en Disney+ door meer Nederlandse films en series aan te bieden.

Reacties (3)