Videoland komt met goedkoper abonnement in 2021

29 augustus 2019 1 Minuut 3 Reacties
videoland

Videoland laat weten dat het bedrijf in 2021 een goedkopere versie van zijn videostreamingdienst gaat lanceren. Het is nog niet bekend wat het nieuwe maandabonnement gaat kosten. Wel is duidelijk dat gebruikers advertenties te zien zullen krijgen.

Goedkoper abonnement van Videoland

De videostreamingdienst Videoland heeft tegenover de Volkskrant bevestigt dat er een goedkopere versie van de dienst aankomt. Die goedkopere variant van de dienst verschijnt in 2021 en zal minder dan 7 euro per maand kosten (waarmee het bedrijf een vergelijking maakt met Disney+, dat 6,99 euro per maand kost. Wat het abonnement precies gaat kosten is nog niet duidelijk. Wel is bekendgemaakt dat gebruikers “een beperkt aantal gerichte advertenties” te zien krijgen. Hoeveel reclame er in beeld verschijnt, is ook niet duidelijk.

De huidige versie van Videoland blijft bestaan: voor 9 euro per maand kun je dus reclamevrij blijven kijken naar het aanbod. Verder blijkt uit het artikel van de Volkskrant dat de dienst momenteel zo’n zeshonderd duizend betalende abonnees heeft. De verwachting is dat dat aantal zal gaan groeien, omdat RTL Nederland, de eigenaar van de dienst, voornemens is flink veel geld te investeren. Daarnaast wil de dienst zich meer gaan onderscheiden ten opzichte van bijvoorbeeld Netflix en Disney+ door meer Nederlandse films en series aan te bieden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Dinand

Dinand
30 augustus 2019 om 09:11

Leuk bedacht, maar volgens mijn willen juist de grotere meerderheid geen reclame, daar ontkom je al niet aan bij lineair tv kijken. Voor mij een van de hoofdredenen om met een grote boog om de commerciële zenders heen te zappen…..
En zolang ze nog steeds die magere beeldkwaliteit bieden komt ook hun reclame vrije variant er niet in. Wil je niet zien op een 65 inch Oled, ik kies bewust ook voor de duurste variant van Netflix voor hun UHD en Dolby Atmos ondersteuning. Zonder deze te delen trouwens. Verder ben ik blij met mn tweede aanbieder Prime Video.

Tel intussen de dagen af tot de 12e november voor een proef, denk trouwens jaar abo, op Disney+ enerzijds voor hun series, content, anderzijds omdat de gelijk goed van start gaan met hun 4K en Dolby Vision en Atmos ondersteuning.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
30 augustus 2019 om 12:09

Hulu heeft in Amerika ook een goedkoper abonnement met advertenties en daar zijn mensen zeer tevreden over. Je krijgt toegang tot alle content voor een gereduceerde prijs en krijgt een beperkt aantal advertenties te zien. Dus ik denk dat het niet eens zo’n slecht idee is, afhankelijk van wat de prijs wordt natuurlijk. Ik zou er persoonlijk ook geen gebruik van maken; ik betaal liever voor diensten, apps en websites zodat ik geen reclame te zien krijg. Maar het gros van gebruikers zal goedkopere of gratis diensten blijven gebruiken in ruil voor wat advertentieweergave, denk ik.

Inloggen
Fred

Fred
01 juni 2020 om 14:51

Videoland is leuk voor een maand, veel aanbod van Nederlandse films. Mocro maffia is een hele mooie serie, alleen de aflevering zijn veel te kort. Streamen wil wel eens een probleem opleveren, loopt niet altijd even soepeltjes door. Netflix is daarentegen stukken beter.

Inloggen