Streamingtips #6 – Disenchantment, Murder on the Orient Express en Anne+

11 februari 2022 3 Minuten 0 Reacties
Murder on the orient express

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Disenchantment (Netflix)

Het vierde seizoen van Disenchantment staat na lang wachten eindelijk op Netflix. Als je deze serie nog niet kijkt, dan moet je dat zeker gaan doen, want het draait helemaal om het middeleeuwse koninkrijk Dreamland en alles wat daar gebeurt met Princess Bean. Ze wil gewoon drinken en chaos veroorzaken, maar ze moet prinsessentaken doen en dat is niet altijd eenvoudig. Deze animatieserie is gemaakt door de man achter The Simpsons, dus alles gaat gepaard met een goede dosis humor.

Anne+ (Netflix)

De serie Anne+ is al briljant, maar daar is ook een film van. Hierin staat Anne op het punt om naar haar liefde Sara in Montréal te gaan, wanneer haar uitgever haar boek afkeurt. Shit: ze moet nu iets anders bedenken, maar wat? Gelukkig komt ze dan de non-binaire Lou tegen, die haar heel nieuwe inzichten geeft. De serie werd al ontzettend goed gespeeld door onder andere Hanna van Vliet, maar dat geldt uiteraard ook voor de film. 

Murder on the Orient Express (Disney+)

Agatha Christie heeft veel bestsellers geschreven, maar geen enkele spreekt zo tot de verbeelding als Murder on the Orient Express. Het idee dat er een moord wordt gepleegd en hoe je allemaal mensen ‘opgediend’ krijgt die het best wel eens gedaan zouden kunnen hebben: het houdt een mens bezig. Dat het ook nog een sterrencast is bestaande uit onder andere Johnny Depp en Judi Dench maakt het helemaal af, al zit de film verder eigenlijk vrij slecht in elkaar. Toch is dit een enorm vermakelijke film voor het druilerige weer van de laatste tijd.

Brothers and Sisters (Amazon Prime Video)

Hoewel het een vrij oude serie is, is Brothers and Sisters nog steeds erg geliefd. Het is helaas na 5 seizoenen opgehouden, maar die staan wel vanaf nu allemaal op Amazon Prime Video. Ze stonden eerder ook al op Disney+, mocht je alleen daarop een abonnement hebben. Brothers and Sisters is een dramaserie die de levens volgt van een nogal flinke familie van broers en zussen die het met elkaar moeten stellen nadat vaderlief komt te overlijden. 

Nederland Beleeft! (Videoland)

Nu reizen door het coronavirus wat minder zelfsprekend is geworden, is het een goed moment om ons eigen land te ontdekken. Inspiratie hiervoor vind je in Nederland Beleeft!, waarin presentatrice Arlette Adriani naar allerlei trekpleisters in ons land afreist om te laten zien wat er zoal te doen is. Helaas is er geen trailer van beschikbaar, maar dat is des te meer reden om het eens op Videoland te bekijken.

Reacties (0)