Streamingtips #36 – The Rings of Power, Elvis en Mad Max: Fury Road

02 september 2022 3 Minuten 0 Reacties
The Rings of Power LOTR

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime Video)

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: de spin-off van Lord of the Rings staat op Amazon Prime Video. Deze week krijgen we de eerste twee afleveringen te zien, waarna de serie vervolgens per aflevering wordt gelanceerd op Amazon Prime Video. De eerste reviews zijn al zeer positief: met een budget van 1 miljard dollar heeft Amazon er absoluut iets moois van gemaakt. Mét een soundtrack van de componist van de The Lord of the Rings-films van Peter Jackson.

Elvis (HBO Max)

Elvis is nog niet eens volledig uit de bioscoop, of de film is al op HBO Max te vinden. De markante regisseur Baz Luhrmann weet er weer een feestje van te maken, dit doldwaze verhaal over de opkomst van een zanger die uiteindelijk zorgde dat zwarte en witte muziek werden verenigd. Hoe is het hem verder vergaan? Dat wordt op zeer indrukwekkende wijze neergezet door de hoofdacteur van deze film: Austin Butler, en natuurlijk de duizelingwekkende regie van Luhrmann.

Mad Max: Fury Road (Videoland)

Het is een moderne klassieker: Mad Max: Fury Road vertelt met zijn bombastische en toch aardse soundtrack (met dank aan Junkie XL), het geweldige acteerwerk van onder andere Tom Hardy en Charlize Theron en een aankleding en stijl waarvan je zou denken dat niemand hem kan verzinnen en een geweldig verhaal. Over een woestijn, over een volk en ja, waarover eigenlijk? Deze film mag kunst worden genoemd: maar dan wel kunst die heerlijk wegkijkt.

Senna (Videoland)

Nu de Formule 1 dit weekend neerstrijkt in Zandvoort, heeft Videoland besloten dat het een goed moment is voor de documentaire Senna. Daarin heeft het groot gelijk: het verhaal over deze gedreven coureur die uiteindelijk helaas de dood vond op het circuit is een mooie optekening van zijn leven en zijn laatste dagen. En vooral herinnert het ons hoe ontzettend heldhaftig het is van coureurs als Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Max Verstappen om regelmatig in zo’n auto te stappen en te trappen voor hun leven.

About Time (Netflix)

Het is een van de mooiste romcoms van deze eeuw: About Time. Het schattige en toch ook hartverscheurende verhaal van een jonge advocaat die een gave heeft. Tijdreizen. Een heel handig lijkende eigenschap, die helaas toch ook een heleboel nadelen blijkt te hebben, merkt hij wanneer hij het gebruikt in de liefde.

Dat ene woord… Feyenoord (Disney+)

Je kunt ervan houden of niet, maar één ding is zeker: de fans van Feyenoord verdienen hun eigen docu. Die krijgen ze met Dat Ene Woord: Feyenoord, waarin we een kijkje achter de schermen krijgen bij deze grote Nederlandse voetbalclub. Erg leuk om eens te zien hoe het er bij een andere voetbalclub aan toegaat, of natuurlijk gewoon je eigen club.

Reacties (0)