Rokende Xbox Series X gezien? Trap er niet in: dat is rook van een vaper

12 november 2020 3 Minuten 2 Reacties
Xbox Series X

De laatste paar dagen verschijnen er rokende Xbox Series X-modellen op sociale media. Waarschijnlijk hebben we te maken met internettrollen.

Rokende Xbox Series X: vals alarm

Wanneer er een nieuwe console lanceert, dan is het altijd wachten op de eerste berichten van consoles die falen. Het is een nieuw product en voor nieuwe producten geldt dat er kinderziektes in kunnen zitten. Dat is vervelend voor de consument, maar ook voor het bedrijf die die producten maakt. Het wordt helemaal vervelend als je op de dag van lancering last krijgt van grappenmakers die net doen alsof een console kapot gegaan is, zoals nu het geval is. De afgelopen dagen verschenen er berichten online over Xbox Series X-modellen die flink roken.

Het leek er heel even op dat zo’n Series X dus spontaan in vlammen op kan gaan wanneer je lekker aan het gamen bent, maar niets is minder waar. Want wat blijkt: mensen blazen rook van een vaper in de achterkant van het apparaat. En de ventilator aan de bovenkant blaast alles dan netjes uit, zoals dat hoort, waardoor het net lijkt alsof de Xbox Series X dus kapotgaat. Hoe leuk dit misschien ook mag klinken: probeer het thuis niet zelf uit. Het officiële Xbox-account heeft zelfs gereageerd op de kwestie en geeft diezelfde boodschap af.

Helaas is het wel zo dat deze hoax (of nepnieuws, desinformatie) plausibel is. Microsoft heeft in het verleden namelijk last gehad van falende Xbox 360-consoles. Wanneer een console vier rode strepen aan de voorkant van de console liet zien in de led-cirkel, dan wist je: dit ding is kapot. Dit probleem werd de Red Ring of Death genoemd en voelt voor sommige gamers nog aan als de dag van gisteren. Dat soort incidenten worden niet snel vergeten, hoe goed een bedrijf ook z’n best doet daarna. Dergelijke posts kunnen dus schadelijk zijn voor het imago van de Xbox.

Daarnaast is er nog een video verschenen waarin we te zien krijgen dat de ventilator van de Xbox Series X in staat is een pingpongbal hoog te houden. Maar ook hier hebben we met een hoax te maken. De kracht van de wind is niet sterk genoeg om dit te kunnen doen. Gelukkig is dit minder schadelijk dan rook in je console blazen, maar desondanks is het nog steeds nepnieuws. Waarschijnlijk treden er nog wat problemen met de nieuwe consoles op, maar tot nu toe lijkt alles goed te gaan. Laten we die hoaxen dus gewoon achterwege houden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Robin

Robin
13 november 2020 om 14:18

Helaas is dit geen hoax. Gloednieuwe Xbox van een goede vriend van me begon na 2 uur gamen intens te roken en is nu niet meer aan te krijgen…

Inloggen
Daan

Daan
14 november 2020 om 03:12

Dat mensen hierin trappen joh. Mijn Xbox Series X draait als een zonnetje. Super blij mee.

Inloggen