Rakuten brengt video-on-demand dienst Wuaki naar Europa

13 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Rakuten-Wuaki

De concurrentie voor video-on-demand diensten in Europa wordt steeds heviger. Netflix is vorig jaar begonnen met haar diensten in Scandinavië en komt later dit jaar ook naar Nederland. In Nederland hebben we al een aantal diensten als Pathé Thuis, Ximon en VOD-diensten van onder andere Ziggo en UPC. Ook het Japanse Rakuten mengt zich nu in deze strijd.

Rakuten is een Japans bedrijf dat met Wuaki haar eigen video-on-demand streamingdienst heeft. De dienst wordt nu ook in Europa gelanceerd, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk. Hier kunnen de eerste 75.000 klanten een abonnement voor 2,99 pond per maand afsluiten. Voor de klanten die zich daarna aanmelden gaat het abonnement 6 pond per maand kosten. Hiervoor kunnen klanten onbeperkt films en tv-series bekijken, al moet voor recente films en series extra betaald worden. Daarnaast kun je ook zonder abonnement films en series bestellen. De dienst is momenteel alleen te gebruiken op een Mac of pc.

Rakuten geeft aan de dienst in meerdere Europese landen te willen lanceren, waaronder mogelijk ook Nederland. Eind dit jaar wordt ook Netflix in Nederland verwacht. Deze dienst biedt voor een bedrag van 7,99 euro per maand onbeperkt toegang tot films, documentaires en tv-series. Daarnaast maakte RTL onlangs bekend direct met een concurrent voor Netflix te komen waarbij klanten voor een vast bedrag per maand films en tv-series kunnen bekijken. De focus ligt hierbij op Nederlandstalige content.

Reacties (0)