Prijsdaling doet Xbox One goed

13 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-groen

Microsoft heeft aangegeven dat de Xbox One sinds de prijsdaling goed verkocht is: de spelcomputer 'deed het beter dan de PlayStation 4'. De Xbox One kost nu 350 dollar in Noord-Amerika, wat vijftig dollar goedkoper is dan Sony's PlayStation 4.

Xbox One

Het lijkt erop alsof de Xbox One eindelijk voet aan wal krijgt bij de Noord-Amerikaanse gamers. Microsofts Xbox-marketingbaas Yusuf Mehdi heeft namelijk laten weten dat de Xbox One de afgelopen dagen beter verkocht is dan de PlayStation 4. Op een blogpost op Xbox.com vertelt Mehdi over welke games dit najaar allemaal interessant zijn voor Xbox One-eigenaars, maar hij vertelt er ook dat de One beter verkoopt na de prijsdaling. De Xbox One kost nu 350 dollar in Noord-Amerika, wat vijftig dollar goedkoper is dan de PlayStation 4.

En consumenten reageren op de prijsdaling, zo blijkt uit cijfers van Microsoft. Vaak wordt de goedkopere Xbox One ook nog eens gebundeld met een game, dus dat is dan extra voordelig. Mehdi zegt dat de Xbox One-verkopen de afgelopen dagen zijn verdriedubbeld en, zo claimt Mehdi, heeft daarmee de PlayStation 4 van Sony ingehaald, op basis van wekelijkse sales. Het duurt volgens de marketingman dan ook niet lang voordat de Xbox One zo’n tien miljoen keer verscheept is – een aantal waar de PlayStation 4 al overheen gegaan is.

Sterker nog: de PlayStation 4 is al tien miljoen keer verkocht; de Xbox One is dus nog niet eens tien miljoen keer verscheept – dat is toch wel een groot verschil. Helaas geeft Mehdi verder niet aan hoeveel consoles er dan de afgelopen twee weken verkocht zijn, maar het geeft in elk geval wel aan dat consumenten een goedkopere spelcomputer wel zien zitten en gemakkelijker een keuze kunnen maken wanneer de ene net even goedkoper is dan de andere – en praktisch hetzelfde doen en kunnen, maar niet altijd dezelfde games aanbieden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)