Preview Project xCloud komt dit jaar naar Nederland

07 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
project-xcloud

Microsoft heeft dinsdag bekendgemaakt dat de gamestreamingdienst Project xCloud dit jaar ook in preview in Nederland gelanceerd wordt. Vanaf vandaag is de registratie in deze preview-markten geopend voor Android-gebruikers.

Preview Project xCloud

Project xCloud is sinds de release van de preview vorig jaar blijven groeien en biedt gamers een gamestreamingtechnologie waarmee ze consolegames kunnen spelen vanuit de cloud op een Android-telefoon of -tablet. Tijdens het X019-evenement in november heeft Microsoft beloofd de preview dit jaar uit te breiden naar meer landen. En nu is bekendgemaakt dat Nederland ook onderdeel is van de landen die kunnen meedoen met de preview. Ook gamers uit onder meer België kunnen zich later dit jaar aansluiten.

Vanaf vandaag is de registratie in deze previewmarkten geopend voor Android-gebruikers en kunnen games in West-Europa zich inschrijven. Wanneer Microsoft klaar is voor release, ontvang je een e-mail met instructies. Omdat we momenteel allemaal last hebben van de coronapandemie, houden verschillende bedrijven rekening met de druk die nu uitgeoefend wordt op verschillende netwerken. Videostreamingdiensten streamen in een lagere kwaliteit en gamenetwerken bieden lagere snelheden aan.

Ook Microsoft houdt hier rekening mee en laat het volgende in een persbericht weten.

Advertentie

We blijven de ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen en laten zo snel mogelijk weten wanneer geselecteerde deelnemers kunnen beginnen met het testen van de technologie. Zo kunnen we samen de toekomst van gamestreamen vormgeven. Als je bent geïnteresseerd in deelname aan de Project xCloud-preview, ga dan naar Xbox.com en meld je vandaag nog aan.

Wanneer Project xCloud officieel gelanceerd wordt, is op dit moment nog niet bekend. Hier check je ondertussen de beste games die je op dit moment kunt spelen, op je Xbox, PlayStation of Nintendo Switch.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)