Populairste versie Popcorn Time definitief offline

26 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
Popcorn Time

Na een juridische strijd hebben de ontwikkelaars van Popcorn Time toch moeten toegeven en de populairste versie offline gehaald.

Na een flinke juridische strijd hebben de ontwikkelaars van Popcorn Time toch moeten toegeven en de populairste versie van hun software offline gehaald.

Popcorn Time moet toegeven

De controversiële illegale streamingdienst Popcorn Time heeft na een lange juridische strijd toch in het zand moeten bijten. De dienst werd niet zo lang geleden razend populair omdat je er zowat alle films en series gratis mee kan streamen. Het programma doet dat aan de hand van het bekende BitTorrent-protocol, maar dan met een mooie gebruiksvriendelijke interface.

In Nederland zouden zo’n 1,3 miljoen mensen de dienst gebruiken, maar over zowat de hele wereld behaalt de dienst indrukwekkende cijfers. Het fenomeen ging ook in Hollywood niet ongemerkt voorbij, waar door de illegale aard van de software miljoenen aan omzet verloren gingen.

De broncode van Popcorn Time werd na een eerste aanklacht publiek beschikbaar gemaakt, zodat iedere programmeur ermee aan de slag kan en zijn eigen versie ervan kan publiceren. Op die manier is het voor juridische instellingen zowat onmogelijk om de dienst volledig te stoppen. Nieuwe versies van de software, gebaseerd op die broncode, vlogen als paddestoelen uit de grond. De populairste versie, popcorntime.io, werd nu offline gehaald door de ontwikkelaars uit schrik voor juridische repercussies.

Deze stopzetting betekent echter niet het einde van de dienst, zo zijn er al verschillende andere versies van de software beschikbaar. Auteursrechtenorganisatie Brein laat wel weten dat ook gebruikers van de dienst een risico op vervolging lopen. Gebruik maken van de software doe je dus op eigen risico.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)