PlayStation 4.5 brengt games met 4K-resolutie, komt vóór oktober

29 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation 4 streamen

De PlayStation 4.5, een upgrade ten opzichte van de huidige PlayStation 4, komt voor oktober dit jaar op de markt. De nieuwe spelconsole brengt games met 4K-resolutie naar het scherm, aldus de geruchten.

Upgrade van PlayStation 4

In tegenstelling tot alle vorige PlayStations wil Sony volgens die geruchten ditmaal geen volwaardige nieuwe spelconsole op de markt brengen, maar een upgrade van de huidige. Ontwikkelaars van spellen voor de PlayStation melden dat zij hierover zijn ingelicht door Sony, en inmiddels zijn er nieuwe bronnen die aanvullende details melden over de nieuwe console.

PlayStation VR

The Wall Street Journal heeft een aantal van die geruchten opgetikt. Ongenoemde bronnen vermelden dat de PlayStation 4.5 gelijktijdig met de PlayStation VR wordt gelanceerd. Wil je met die virtual reality-bril spelen, dan is een upgrade naar de 4.5-console noodzakelijk.

Virtual reality-games

Behalve ondersteuning voor spellen en schermen met 4K-resolutie is de rest van de hardware ook van de nodige upgrades voorzien. Krachtige hardware is nodig voor VR-spellen, dus dat is ook wel noodzakelijk. Het is volgens de verhalen niet echt helder of alle spellen van de PlayStation 4 ook op de nieuwe console kunnen worden gespeeld. Het omgekeerde is zeker niet het geval. Spellen die voor 4.5 zijn gemaakt, kunnen wel, maar hoeven lang niet altijd geschikt te zijn voor de PlayStation 4.

Advertentie

Sony hoopt dat desondanks een hoop mensen en vooral de game-ontwikkelaars overschakelen op een nieuwe PlayStation 4.5, vanwege de ‘rijkere game ervaringen’.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)