Pathé Thuis-app nu verkrijgbaar voor Xbox One

08 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
Pathe-Thuis

Pathé heeft bekendgemaakt dat de Pathé Thuis-app, waar je thuis nieuwe films mee kunt bekijken, vanaf nu ook beschikbaar is op Xbox One. Eerder kwam de app al naar andere spelcomputers, zoals de Xbox 360 en PlayStation 3.

Pathé Thuis

Pathé Thuis is vanaf nu ook te downloaden op de Xbox One, zo geeft Pathé aan. Aanvankelijk was het idee dat de app direct bij lancering beschikbaar zou zijn op de nieuwe spelcomputer van Microsoft, maar dat is dus niet het geval. De Xbox One is al sinds begin september vekrijgbaar in Nederland. De release heeft dus zo’n vijf weken op zich laten wachten. Met de Pathé Thuis-app kun je de nieuwste films thuis snel terugkijken, nadat ze nog maar net uit de bioscoop zijn geweest. Bovendien heeft de Nederlandse app de primeur de eerste te zijn die voor Xbox One gemaakt is.

Momenteel biedt Pathé Thuis zo’n 2400 films aan, zowel in SD- als HD-kwaliteit. Wanneer je een film huurt, dan kun je kiezen voor wat voor kwaliteit je wil gaan – de HD-versies zijn wel iets duurder dan de SD-variant. Heb je een film gehuurd, dan mag je hem voor 48 uur lang zo vaak kijken als je maar wil, daarna verdwijnt-ie weer in de krochten van het internet. Inmiddels is Pathé Thuis alweer bijna drie jaar geleden gelanceerd en voornamelijk te vinden op verschillende spelcomputers en smart tv’s, maar ook mobiele apparaten en mediaspelers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Mic

Mic
08 oktober 2014 om 13:53

De X1 is niet pas sinds eind september beschikbaar maar sinds 5 september. Dus de Pathe app is niet twee weken later beschikbaar maar bijna 4 weken later.

Inloggen