‘Opvolger Xbox One X krijgt intern een ssd, komt in 2020’

18 december 2018 2 Minuten 0 Reacties
xbox-one-x-console-1

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de Xbox One X-opvolger een interne ssd. Ook moet de console in 2020 gaan verschijnen. Dat zijn niet de enige geruchten: ook zou Microsoft volgend jaar al de Xbox One S zonder disclade moeten gaan presenteren.

Veel Xbox One X-opvolger geruchten

Er zijn geruchten verschenen over de opvolger, of beter gezegd: opvolgers, van de Xbox One X, die mogelijk in 2020 op de markt komt. De nieuwste console heeft achter de schermen de projectnaam Anaconda meegekregen, schrijft Windows Central. De Anaconda moet het equivalent worden van een One X, maar dan met betere hardware, processors en graphics (van AMD). Ook zou deze versie van de opvolger een ssd aan boord krijgen, zodat games sneller geladen kunnen worden vanuit het interne geheugen.

Daarnaast zou Microsoft nog werken aan een tweede opvolger, genaamd Lockhart. Dit moet de meer betaalbare versie gaan worden, vergelijkbaar met een Xbox One S. Allebei de spelcomputers zijn in staat Xbox One-, Xbox 360- en Xbox-spellen af te spelen, net als de huidige generatie Xbox’en. Het ziet er dus naar uit dat Microsoft zijn huidige trend voortzet en zo veel mogelijk games beschikbaar wil maken op de nieuwe spelcomputer. Hoewel niet elke gamer er gebruik van maak, wordt backward compatibility vaak wel gewaardeerd.

Xbox One S zonder disclade

Daarnaast hebben we al vaker geruchten voorbij zien komen over een Xbox One S zonder disclade. Dit gerucht verscheen vorige maand al in het nieuws, maar nu schrijft Windows Central dat Microsoft mogelijk de console volgende maand gaat aankondigen. De console moet dan in de lente worden uitgebracht. Verder zal Microsoft met de Xbox One X-opvolgers de nadruk gaan leggen op gamestreaming, zoals xCloud. Deze dienst maakt verschillende Xbox-spellen speelbaar op een pc, maar ook op smartphones en spelcomputers.

Advertentie

Wil je meer lezen over Xbox One? Lees dan eens onze recensie van de Xbox One X. Ook maken we overzichten van recent uitgebrachte spellen, waarin we de beste games behandelen. Het meest recente overzicht vind je hier.

Reacties (0)