Online chat op Nintendo Switch gaat via smartphone en een hoop kabels

02 juni 2017 2 Minuten 0 Reacties
nintendo-switch-foto-10

Nintendo heeft laten weten hoe we straks online met onze vrienden kunnen chatten op de populaire spelcomputer Nintendo Switch. Je hebt daarvoor je Switch, smartphone en een hoop kabels nodig, en natuurlijk een headset voor het gesprek.

Zo chat je online op de Nintendo Switch

Multiplayer gaming is een belangrijke pilaar voor een gameconsole. Nintendo is hier nooit echt heel goed in geweest (ook al deed het vaak wel mee met de nieuwste trends) en Microsoft en Sony zijn op dat punt de Japanse spellenboer al ruimschoots voorbijgegaan. Dat betekent niet dat Nintendo het opgeeft. Online gamen op de Nintendo Switch zal binnenkort mogelijk zijn en als je dan wil chatten met je vrienden, dien je enkele stappen te ondernemen: je moet een headset, de juiste kabels, een koppeling en een speciale app daarvoor bemachtigen.

Zoals je wellicht kunt opmaken uit de bovenstaande afbeelding, dien je ook een klein netwerk aan kabels aan te leggen. Zo moet er een audiokabel van de Nintendo Switch naar het koppelstukje gaan. Ook moet er een kabel van de smartphone, waar de chatapplicatie op staat, naar dat tussenstuk gelegd worden. Vervolgens sluit je de headset op de koppeling aan en kun je toch echt beginnen. Het voordeel van deze constructie is dat je de audiochat en de game-audio los van elkaar kunt instellen qua volume.

Niet compatibel met draadloze headsets

Helaas is het zo dat de Nintendo Switch niet werkt met draadloze headsets. Wil je dus vanaf de bank een potje online Splatoon 2 doen, dan dien je een ontzettend lange audiokabel te hebben zodat je rustig kunt blijven zitten. De kabel die meegeleverd wordt zal slechts 1,2 meter lang zijn en dat is voor de meeste huishoudens niet meer genoeg. De tv’s zijn groter geworden en de afstand tussen de tv en de bank dus ook. Daarentegen is de Switch ook portable, waardoor een lange kabel in de praktijk niet altijd even handig hoeft te zijn.

De kit wordt gemaakt door Hori en is een officieel gelicentieerd product door Nintendo. De accessoire zou 21 juli al in Japan verkrijgbaar zal en minder dan dertig euro moeten kosten.

Reacties (0)