Nintendo Switch ondersteunt draadloze hoofdtelefoons (via usb)

23 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-foto-2

Nintendo heeft stiekem een handige functie verborgen in de recente update voor de populaire Nintendo Switch-spelcomputer. Gebruikers zijn namelijk in staat het geluid draadloos te versturen naar een hoofdtelefoon met een usb-adapter.

Nog een functie ontdekt in firmware Nintendo Switch

Vorige week bracht Nintendo een firmware-update uit voor de hybride spelcomputer Nintendo Switch. Die update bracht een aantal handige functies met zich mee. Zo kunnen gebruikers nu hun data overzetten van de ene naar de andere Switch-console en is het mogelijk van sommige games korte gameplayclips op te nemen. Maar wat blijkt: Nintendo heeft nog een andere functie verstopt in de update. Het is vanaf nu namelijk mogelijk geluid draadloos te versturen naar een hoofdtelefoon, maar alleen via een speciale usb-adapter.

De Nintendo Switch biedt nog geen toegang tot bluetooth-hoofdtelefoons. Je hebt dus wel een hoofdtelefoon nodig die beschikt over een (ouderwetse) usb-adapter, die je in een usb-poort op de dock van de Switch kunt plaatsen. Mocht je een converter van usb-a naar usb-c hebben, dan zou je de hoofdtelefoon ook kunnen gebruiken wanneer je de Switch onderweg gebruikt. Dit is toch een mooi alternatief voor de mensen die hebben geïnvesteerd in een dergelijke headset, maar we wachten ondertussen verder op ondersteuning voor bluetooth.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (0)