Nintendo Switch krijgt voorlopig geen streamingapplicaties

20 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-retina

Nintendo heeft in een reactie laten weten dat de Nintendo Switch voorlopig geen apps voor streamingdiensten zal gaan krijgen. Wellicht dat die later wel worden toegevoegd, maar tijdens de lancering zijn er simpelweg geen streamingapps beschikbaar.

Geen streamingdiensten op de Nintendo Switch

Mocht je de hoop hebben gehad dat de Nintendo Switch de Wii U uit de huiskamer zou halen als enige console, dan hebben we wellicht slecht nieuws. In tegenstelling tot die Wii U, krijgt de Nintendo Switch – in elk geval tijdens de lancering op 3 maart – geen applicaties voor video- of muziekstreamingdiensten. Op de Wii U is het bijvoorbeeld wel mogelijk om gebruik te maken van een dienst als Netflix. Dat heeft Nintendo in een verklaring laten weten. Ook heeft het bedrijf gemeld dat die apps er wellicht in de toekomst wel kunnen komen.

All of our efforts have gone toward making the Nintendo Switch system an amazing dedicated video game platform, so it will not support any video-streaming services at launch. However, support for video-streaming services is being considered for a future update.

Alle aandacht is dus opgegaan naar het ontwikkelen van een dedicated gaming system. Toen de Wii U destijds gelanceerd werd, waren er ook geen streamingdiensten beschikbaar. Uiteindelijk zijn die, binnen een jaar, wel toegevoegd aan de mogelijkheden van de spelcomputer. Laten we dus hopen dat Nintendo nu hetzelfde zal doen.

Reacties (0)