Nintendo Switch al 17,8 miljoen keer verkocht

26 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-foto-1

Het gaat Nintendo voor de wind. Uit de nieuwste jaarcijfers blijkt dat de Nintendo Switch al bijna 17.8 miljoen keer is verkocht. De populairste game is Super Mario Odyssey met meer dan tien miljoen verkochte exemplaren. Deze week verschijnt Nintendo Labo waarmee je zelf Switch-accessoires kunt maken.

Het gaat goed met de Nintendo Switch. De afgelopen drie maanden zijn er nog eens 2.93 miljoen consoles verkocht. Dit brengt het totaal op 17,79 miljoen verkochte exemplaren. Dit blijkt uit de nieuwste jaarcijfers van Nintendo.

De Nintendo Switch doet het veel beter dan de voorganger, de Wii U. Na negen maanden heeft Nintendo al meer exemplaren van de Switch verkocht dan dat de Wii U in totaal heeft verkocht. De eerste drie maanden verkocht de Nintendo Switch 7,23 miljoen exemplaren. Alhoewel dit veel meer is dan de 2,93 miljoen van de afgelopen drie maanden heeft Nintendo in totaal al 17,79 miljoen Switch-consoles verkocht. Het gaat Nintendo voor de wind en het einde van het succes is nog lang niet in zicht.

Super Mario Odyssey best verkochte Switch-game

Tevens kwamen er cijfers naar buiten over de best verkochte games. Super Mario Odyssey heeft nu meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, terwijl ook Mario Kart 8 Deluxe (9,2 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (8,5 miljoen) en Splatoon 2 (6 miljoen) goed verkopen.

De jaarcijfers zien er goed uit voor Nintendo. De winst is gestegen naar bijna 178 miljard yen. Dit komt neer op ongeveer 1,3 miljard euro. De winst is meer dan vervijfvoudigd, want vorig jaar (voor het Switch-tijdperk) kwam de winst uit op ongeveer 30 miljard yen (225 miljoen euro). De zaken staan er goed voor bij Nintendo. Het komende jaar verschijnen games als Super Smash Bros: Switch en Mario Tennis Aces en deze week verschijnt Nintendo Labo waar je zelf Switch-accessoires mee kunt maken.

Reacties (0)