‘Nieuwe Nintendo Switch krijgt oled-scherm van 7 inch’

04 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
nintendo-switch

Als we de geruchten mogen geloven dan brengt Nintendo een nieuwe Nintendo Switch uit die beschikt over een oled-scherm van 7 inch.

Dat Nintendo aan een nieuwe Nintendo Switch werkt, is geen nieuws. Die geruchten bestaan al langer. Nu heeft Bloomberg meer informatie gekregen over het vermeende model. Bronnen melden namelijk dat het scherm van de nieuwe Switch een oled-paneel wordt van 7 inch.

Nieuwe Nintendo Switch op komst?

Ter vergelijking: de oude Switch heeft een lcd-scherm van 6,2 inch, terwijl de Switch Lite een scherm heeft van 5,5 inch. Los van een mooier scherm (met een hoger contrast en betere responstijden) brengt het mogelijke oled-scherm nog een ander voordeel met zich mee. Het zou namelijk gaan om een scherm dat efficiënt met energie omgaat.

In de handheldmodus zou de nieuwe Nintendo Switch nog steeds beelden presenteren in 720p. Dat betekent dus dat de resolutie hetzelfde blijft, terwijl het scherm dus groter wordt. De pixeldichtheid gaat er dan dus op achteruit. In de docked-modus, wanneer je hem dus aan de tv koppelt, dan krijg je wel iets wat lijkt op een 4k-resolutie. Dat zou betekenen dat het verschil tussen handheld en docked groter wordt dan nu het geval is.

Verder zou het gaan om rigide oled-schermen, niet om de variant die fabrikanten kunnen buigen. Het eerste type scherm is een stuk goedkoper voor fabrikanten. En aangezien Nintendo ook niet echt iets heeft aan een gebogen scherm, lijkt dat een logische keuze.

Samsung Display zou de leverancier zijn van Nintendo. Die deal zou voor beide partijen interessant moeten zijn. Samsung ziet namelijk de prijzen voor de rigide oled-schermen dalen, omdat het aanbod nu te groot is. Ondertussen heeft Nintendo dus een mooie partner, die tegen een schappelijke prijs schermen aan kan bieden. De schermen zouden vanaf juli aangeleverd worden. Daardoor bestaat de kans dat de nieuwe Nintendo Switch tijdens de feestdagen te koop kan kan zijn.

Beste games

Over anderhalve week verschijnt er een nieuwe editie van de Beste games van dit moment. Wil je de vorige versie lezen? Lees die dan hier.

Reacties (0)