Netflix-wearable jaagt couch-potatoes van de bank af door hun serie te pauzeren

02 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
Netflix personal trainer

Je zou zeggen dat streamingdienst Netflix erbij gebaat is om zijn klanten op de bank te houden. Maar het laatste doe-het-zelfproject dat Netflix heeft gepubliceerd, gaat over het maken van een wearable dat je favoriete serie staakt op het moment dat je te weinig in beweging bent gekomen.

Personal trainer

De wearable is een personal trainer. Je draagt hem als een soort mp3-speler ergens aan je lichaam. De personal trainer kan met oordoppen worden verbonden. Het ding is zo in te stellen, dat je opbeurende en motiverende boodschappen krijgt van je favoriete acteurs tijdens een work-out of een hardlooprondje. Stop je even om uit te rusten, dan krijg je van je idool op je donder. Kom op, doorlopen! Je bent er bijna!

Techniek

De wearable is niet voor iedereen zomaar te produceren. Je moet er een beetje verstand van techniek voor hebben, en een reeks gereedschappen en onderdelen waarvoor de meeste mensen de deur uit moeten. Als alle onderdelen eenmaal zijn geassembleerd, dan kan de pret beginnen. De wearable zal je dan voortdurend herinneren wanneer het tijd is om van de bank af te komen en te gaan fitnessen. Doe je dat niet, dan pauzeert de wearable automatisch je Netflix-show. Zo moet je wel in beweging komen.

Fitnessprestaties

De wearable bevat een aantal led-lampjes die aangeven hoe ver je al bent met je dagelijkse fitnessprestaties. Je kunt er een plaatje op plakken van je favoriete acteur, die je steeds op de achtergrond toespreekt. Wil je het wat rustiger aan doen of juist wat langer sporten, dan is het aardig te weten dat deze eenvoudige wearable toch nog vier niveau’s waar je uit kunt kiezen.

Bron Netflix Via Mashable

Reacties (0)