Netflix introduceert categorie voor nieuwe en populaire shows

06 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
netflix-shutterstock

Netflix introduceert een categorie waar nieuwe en populaire shows allemaal op één plek staan, zodat je weet wat je kunt gaan kijken.

Netflix: Nieuw & Populair

De videostreamingdienst Netflix kondigt aan dat er een nieuwe categorie naar de dienst komt: Nieuw en Populair. De sectie verschijnt alleen op tv-apparaten en wordt vanaf nu uitgerold naar gebruikers. Onduidelijk of de update ook naar Nederland komt; in het verleden heeft het bedrijf enkele interfaceveranderingen wereldwijd doorgevoerd, dus waarschijnlijk is dat nu eveneens het geval. Nieuw & Populair voegt enkele contentrijen samen.

De sectie voegt de contentrijen Nieuw op Netflix, Binnenkort en de Top 10 samen. De laatstgenoemde rij werd afgelopen februari geïntroduceerd en werd dagelijks bijgewerkt. Ook krijgt Nieuw en Populair een nieuwe rij genaamd Het Wachten Waard, waar abonnees series en films tegenkomen die, nou, het wachten waard zijn volgens de videostreamingdienst. Je krijgt hier previews te zien van content die binnen vijftien tot 365 dagen op het platform verschijnen.

De laatstgenoemde rij wordt waarschijnlijk de meest belangrijke. Abonnees kunnen zo alvast reminders instellen voor zichzelf dat er een bepaalde show of film aankomt. Dat voorkomt wellicht dat ze hun abonnement opzeggen, ook wanneer er een tijdje geen interessant aanbod is. Ondanks het feit dat Netflix het afgelopen kwartaal tien miljoen nieuwe abonnees kon bijschrijven, verliest het bedrijf ook klanten. Daarom wordt het steeds belangrijker de focus te leggen op wat er komen gaat, zeker nu de concurrentie ook meer inzet op originele content.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Maarten

Maarten
07 oktober 2020 om 10:24

Ik heb liever dat ze een categorie maken die niet met de algoritme van je kijkgedrag werkt. Oudere films en series kom je nooit tegen en gekeken verdwijnen ui het overzicht. Je kunt mijn lijst gebruiken, maar als je op categorie zoekt wil je ook wel eens verrast worden.

Inloggen