Microsoft presenteert nieuwe Xbox One game console

22 mei 2013 2 Minuten 0 Reacties
Xbox-One

Na vele geruchten en teasers heeft Microsoft gisteren in de Verenigde Staten de Xbox One gepresenteerd. Deze nieuwe game console beschikt over diverse nieuwe features, een nieuw design, verbeterde specificaties en zelfs drie besturingssystemen.

De nieuwe console wordt eigenlijk gezien als een soort mediahub.

Microsoft Xbox One

Wat betreft de specificaties is de Xbox One uitgerust met een harddisk van 500GB, een processor met acht kernen, 8GB aan werkgeheugen, een Blu-ray drive, USB 3.0 poorten, HDMI aansluitingen en ingebouwd wifi. Het apparaat ondersteunt Full HD video, 4K materiaal en 7.1-kanaals surround sound. Ook is de console voorzien van een Kinect sensor waarmee video-opnamen gemaakt kunnen worden, spraak herkend kan worden en natuurlijk bewegingen herkend kunnen worden. Volgens Microsoft is het mogelijk natuurlijker te praten zonder dat het systeem minder herkent.

Op het gebied van software is de Xbox One ook een uniek apparaat. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van drie besturingssystemen; Windows 8, Xbox OS en een los OS dat deze twee besturingssystemen met elkaar laat communiceren. Windows 8 wordt met name gebruikt om applicaties te kunnen installeren en draaien. Microsoft heeft ook aangegeven zich meer te focussen op tv-content die via de Xbox One aangeboden wordt. Zo worden er interactieve tv-diensten gelanceerd, werkt het bedrijf aan een eigen serie en is er een interactieve tv-gids. De mediabox voor digitale tv kan dan ook op de Xbox One aangesloten worden en volgens Microsoft is het vervolgens eenvoudig te schakelen tussen games en tv-series en kun je zelfs split-screen gamen en tv-kijken.

Om het geheel te bedienen heb je natuurlijk een controller nodig en ook deze accessoire is compleet vernieuwd. Volgens Microsoft is de controller zelfs op 40 belangrijke punten verbeterd, waaronder de verbinding die plaatsvindt middels Wifi Direct en de extra ruimte voor accucapaciteit. Je kunt echter de Xbox One ook koppelen aan andere apparaten in je thuisnetwerk, waaronder smartphones, tablets en Windows 8 computers. Hiervoor heeft Microsoft onlangs de Xbox SmartGlass applicatie gelanceerd die bij de Xbox One een prominentere rol inneemt. Met deze app kan bijvoorbeeld een smartphone als tweede scherm of als controller gebruikt worden.

Microsoft heeft ook nog een aantal details over het spelen van games bekendgemaakt. Zo worden alle games die je speelt op de harddisk van de Xbox One geïnstalleerd en wordt er een Xbox Live-account aan gekoppeld. Voor het spelen van tweedehands games geldt dit ook en moet de nieuwe gebruiken een klein bedrag betalen om de game te kunnen spelen.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment heeft Microsoft nog geen lanceerdatum bekendgemaakt. Ook de prijs is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)