Microsoft kondigt Xbox One met 1TB-harde schijf aan

09 juni 2015 2 Minuten 0 Reacties
xbox-one-groen

Nadat er eerder al een aantal geruchten waren verschenen over een Xbox One met een harde schijf van 1TB, kondigt Microsoft die versie op dinsdagmiddag Nederlandse tijd aan. Deze console zal ook worden voorzien van de nieuwe Xbox One-controller.

Xbox One met 1TB aan schijfruimte op komst

We hebben er al eerder over geschreven: de Xbox One met een harde schijf van 1TB. Op dinsdagmiddag Nederlandse tijd heeft het bedrijf uit Redmond deze versie van de spelcomputer officieel aangekondigd. De Xbox One met 1TB aan ruimte wordt ook voorzien van die nieuwe controller, die ook al eerder in het nieuws kwam. Deze speciale gamepad heeft een 3.5mm-hoofdtelefoonaansluiting, waar je direct een hoofdtelefoon of wat oordopjes op kunt aansluiten. Zo heb je ruimere keuze uit je gaming headset tot je beschikking.

De Xbox One met 1TB krijgt een matte afwerking en kost vijftig dollar meer dan het oudere model met 500GB aan ruimte: 400 dollar. Of dit ook voor Nederland geldt, weten we nog niet; maar wanneer de spelcomputer op de markt komt, dan hebben we niet te maken met een limited edition. De 1TB-versie zal dus voortaan overal te koop zijn. Wel komt er een limited edition op de markt, gebundeld met de game Halo: The Master Chief Collection. Of die bundel naar Nederland toekomt, heeft Microsoft op moment van schrijven niet bekendgemaakt.

Update 16:14: De vernieuwde Xbox One-controller bevat naast audioverbetering ook vernieuwingen in de bumpers en de mogelijkheid om draadloos firmware updates voor de controller te ontvangen. De controller zal niet alleen in de Xbox One 1TB-bundels zitten, maar zal ook los verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: Een zwarte versie en een tijdelijke Xbox One Special Edition Covert Forces Draadloze Controller. De Special Edition controller heeft een zwart-zilver camouflage uiterlijk. De controllers zullen in de zomer verkrijgbaar worden.

Advertentie

Vandaag kondigt Microsoft ook aan dat de Digital TV Tuner voor Xbox One in Nederland mid-juni uitkomt. De Digital TV Tuner biedt free-to-air live tv-toepassingen die eerst alleen beschikbaar waren voor huishoudens via aparte set-top-boxes via HDMI, zoals toegang tot shows en kanalen via de OneGuide. Bekijk voor een demo van de Digital TV Tuner de onderstaande video.

Gerucht over PlayStation 4 met 1TB

En als we de laatste geruchten mogen geloven, dan is Sony ook van plan om een nieuw PlayStation 4-model te gaan presenteren tijdens de aankomende E3-presentatie. Deze PlayStation 4 zou een grotere harde schijf meekrijgen, van ook 1TB. Dat klinkt in theorie als een hoop ruimte, maar in praktijk valt het vaak wel mee. Games vandaag de dag nemen veel meer ruimte in op harde schijven en vereisen steeds vaker een installatie, voordat ze opgestart kunnen worden. Een grote harde schijf is bijna een must voor elke console.

Beschikbaarheid

De Xbox One 1TB-console zal vanaf mid-juni verkrijgbaar zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)