Microsoft komt met FastStart voor abonnees op de Xbox Game Pass

11 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
xbox-game-pass-games

Tijdens de E3-presentatie onthulde de baas van Xbox Game Pass, Ashley Speicher, niet alleen nieuwe games die vanaf nu beschikbaar zijn op de dienst (Fallout 4, Elder Scrolls Online en The Division), maar ook een nieuwe functie. Die heet FastStart en is ontworpen om abonnees sneller te laten starten met hun game.

FastStart voor abonnees

FastStart is zo ontworpen, dat games veel sneller kunnen lanceren; tot wel dubbel zo snel als tot nu toe mogelijk was. Dat komt omdat er nu machine learning gebruikt wordt, zodat de Xbox de noodzakelijke delen van de game eerst downloadt en dan pas verder gaat met de rest. Daarmee stapt Microsoft ook deels af van het Ready to Start systeem, dat ontwikkelaars handmatig moeten instellen.

Volgens Speicher kunnen games nu tweemaal zo snel gelanceerd worden als eerst. Stel dus dat je een half uur nodig had om te beginnen met een titel, nu wordt die tijd teruggebracht naar vijftien minuten. De functie wordt verder al snel gelanceerd: hij is in juni al beschikbaar voor “selecte” titels. Welke games dat zijn is te vinden op de ondersteuningspagina van Xbox.

Microsoft omschrijft de functie op zijn site als volgt: “FastStart zoekt uit welke bestanden eerst gedownload moeten worden om te kunnen beginnen met spelen en downloadt die bestanden eerst, waarmee je sneller kan gamen, terwijl de rest van de bestanden op de achtergrond gedownload wordt.”


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)