Je kunt nu Steam-spellen streamen naar je smart tv van Samsung

07 juli 2017 1 Minuut 1 Reacties
steam-samsung

Mocht je thuis een pc vol met Steam-spellen en een smart tv van Samsung hebben staan, dan kun je die games daar nu naartoe streamen. Je kunt de spellen bedienen met een speciale controller of de controller van de Xbox 360 van Microsoft.

Stream Steam-games naar je Samsung-televisie

Heb je thuis een 4K-televisie van Samsung uit 2017 staan die toegang heeft tot de applicatiewinkel van de fabrikant? Dan ben je nu in staat je Steam-spellen te spelen op je Samsung-televisie, dankzij de gelanceerde Link-app die nu beschikbaar is. De app was een tijdje in bèta uit te proberen, maar nu is er dus een stabiele versie van gelanceerd, meldt Engadget. Het idee achter de Link-app werkt hetzelfde als met de Link-settopbox: je koppelt de apparaten aan elkaar en kunt vervolgens via je wifi-netwerk de spellen streamen naar je televisie.

Daar heb je uiteraard wel een goede internetverbinding voor nodig. Sommige games vereisen pixelprecieze handelingen, waarbij elke vorm van vertraging (of lag) al funest kan zijn. Een goede internetverbinding kan dat best opvangen. De games zijn te besturen met de speciale Steam-controller. Mocht je die niet hebben, dan kun je ook je oude Xbox 360-controller koppelen aan je televisie. Later worden er meer controlleropties toegevoegd. De spellen streamen nu nog in 1080p en 60fps, maar 4K-ondersteuning is ook onderweg.

Reacties (1)