Gratis eigen muziek streamen met Xbox Music op mobile

10 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
xbox-music

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is gratis je eigen muziek te streamen via de Xbox Music-apps op Android en iOS. Die aankondiging maakte Microsoft al eerder toen het bedrijf ook de naamswijziging bekendmaakte.

Xbox Music is een gratis cloudplayer voor Android en iOS geworden

Afgelopen maart bracht Microsoft een update uit voor Xbox Music op Windows-platformen, waarmee het mogelijk was je eigen muziek gratis te streamen naar je Windows- en Xbox-apparaten, met de app geïnstalleerd natuurlijk. Het enige dat je hoefde te doen was je muziek uploaden naar OneDrive, de cloudopslagdienst van Microsoft, waarna je direct kon beginnen met streamen. Die optie is vanaf nu ook beschikbaar voor Android en iOS; die aankondiging deed het bedrijf eerder deze week al, toen het Groove aankondigde.

Groove is in feite Xbox Music, maar dan zonder de Xbox-merknaam, wat de dienst mogelijk meer schade toebracht dan succes. De meeste consumenten leggen de link tussen ‘Xbox’ en ‘gaming’ wel, maar tussen ‘Xbox’ en ‘muziek’ of ‘films’ niet echt. Daardoor heeft Microsoft deze week de naam van Xbox Music aangepast naar Groove en die dienst wordt samen met Windows 10 gelanceerd in zijn nieuwe vorm. In essentie is het nog steeds Xbox Music, maar dan met een andere naam en ietwat aangepaste interface,

Eén van de andere veranderingen zou zijn dat Android- en iOS-bezitters in staat zouden zijn hun muziek uit OneDrive te kunnen streamen naar hun platform naar keuze. Microsoft heeft nou niet echt een groot marktaandeel als het om smartphones aankomt, waardoor zoiets als een cloudplayer maar weinig gebruikt werd. Nu dit ook voor Android en iOS beschikbaar is, kan daar verandering in komen. Mijn muziek stond al in de cloud van Microsoft en heb dan ook meteen de app gedownload – hij is een beetje simpel, doch functioneel.

Xbox Music
Bron Microsoft Via The Verge


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)