Google Stadia lanceert eindelijk in bèta voor iOS als webapp

17 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-stadia-controller

De gamestreamingdienst Google Stadia is eindelijk beschikbaar voor mensen met een iPhone en iPad, in de vorm van een webapplicatie in bèta.

Google Stadia beschikbaar op iOS

De bèta voor Google Stadia op iOS werd vorige maand aangekondigd door Google en is nu dus beschikbaar. Dat betekent dat iedereen met en zonder abonnement en een mobiel Apple-apparaat nu kan genieten van het game-aanbod op de gamestreamingdienst van Google. Met Stadia Pro krijg je maandelijks toegang tot gratis games, terwijl je ook in staat bent losse games aan te schaffen.

Google gebruikt, net als veel andere bedrijven achter gamestreamingdiensten, de mobiele Safari-browser als toegangspunt tot de gamestreamingdienst, vanwege de beperkingen die Apple oplegt. Door die beperkingen kan Stadia niet in zijn oorspronkelijke vorm beschikbaar gesteld worden in de App Store, omdat bijvoorbeeld elke game zijn eigen winkelpagina moet hebben en ook los te koop moet zijn. Je kunt de website van Google Stadia bezoeken via de browser of een snelkoppeling instellen voor je thuisscherm, waardoor de dienst verandert in een progressieve webapp.

Mocht je nog niet bekend zijn met Google Stadia en wil je de dienst uitproberen zonder te hoeven betalen, dan kan dat. De gamestreamingdienst heeft, in tegenstelling tot Nvidia Geforce Now en de aankomende webversie van Microsofts xCloud, free-to-play videogames. Dit zijn games die je zonder extra kosten kunt streamen en spelen. Het gaat om de titels Destiny 2 en Super Bomberman R. In de toekomst verschijnen er nog meer games die je gratis en voor niets via de dienst speelt. Registreren is ook simpel: heb je een Gmail-account, dan hoef je enkel in te loggen.

Advertentie

Je bedient de games met een Google Stadia-, PlayStation 4- of Xbox One-controller. Het is vooralsnog alleen mogelijk draadloze controllers te gebruiken, al zijn er ook gamers die het al voor elkaar gekregen hebben een bedrade variant te gebruiken. Mocht je geen controllers hebben, dan biedt de dienst ook touchscreenbediening aan. Maar als jaren van mobiel gamen ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat dergelijke bediening niet ideaal is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)