Gedownloade Disney+-content blijft offline altijd beschikbaar (update)

25 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
disney-plus-logo

Gedownloade content van Disney+ zal altijd beschikbaar blijven, legt het bedrijf uit, ook wanneer die content van de dienst verdwijnt. Het enige wat je hiervoor hoeft te hebben is een actief abonnement op de nieuwe videostreamingdienst.

Offline content Disney+ altijd te kijken

Originele bericht 24 oktober 2019 09:13

Hoewel Disney vol inzet op nostalgie en superhelden met zijn nieuwe videostreamingdienst, zal het ongetwijfeld een keer gebeuren dat specifieke content voor een bepaalde tijd onbeschikbaar is op de dienst. Dit heeft te maken met eerder gemaakte deals met andere partijen. In het verleden heeft the house of mouse geld verdiend aan de beperkte beschikbaarheid van bepaalde titels, door ze tijdelijk uit de Vault te halen. Ceo Bob Iger heeft in een interview laten weten dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken zolang je een abonnement hebt.

Iger vertelt in het interview dat sommige content, het gaat dan om een klein deel, soms even niet beschikbaar is. Echter, zolang je de verdwenen content zelf gedownload hebt, ben je in staat die film, serie of documentaire te bekijken, zolang je een actief abonnement op Disney+ hebt. Het is geen perfecte oplossing voor het probleem van opeens verwijderde content, maar het kan er wel voor zorgen dat mensen niet zomaar het abonnement op de dienst opzeggen. Zelfs niet wanneer de prijzen onvermijdelijk omhoog gaan.

Update 25 oktober 2019 09:24

Een vertegenwoordiger van Disney heeft tegenover The Verge bevestigd dat de berichtgeving verkeerd geïnterpreteerd is. De downloads zullen helaas wel verdwijnen wanneer de content niet beschikbaar is via de dienst. Mocht je straks dus films, series of documentaires downloaden, dan kun je die niet bekijken wanneer het bedrijf de rechten tijdelijk niet in handen heeft.

Advertentie

Disney+ kost 6,99 euro per maand. Aanmelden voor de streamingdienst kan via deze link.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)