Gamestreamingdienst xCloud van Microsoft beschikbaar op iOS in bèta

13 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
project-xcloud

De gamestreamingdienst Project xCloud is vanaf nu ook in bèta beschikbaar op iOS. De dienst is via de app Testflight uit te proberen. Dit is de eerste keer dat je een gamestreamingdienst kunt uitproberen op iOS sinds de release van OnLive -- een app die uiteindelijk in het voorgeborchte belandde doordat Apple hem niet goedkeurde.

Project xCloud op iOS beschikbaar in bèta

Tot op heden zijn gamestreamingdiensten Google Stadia en Nvidia Geforce ook nog niet beschikbaar op de platformen van Apple en op moment van schrijven is het niet duidelijk of daar binnenkort verandering in komt. Microsoft moest ook door een aantal hoepels springen van Apple om ervoor te zorgen dat de dienst naar iOS kon komen, schrijft Larry Hryb van het bedrijf in een blogpost. Daardoor kan het zijn dat de streamingdienst er anders uitziet dan op Android, maar dit zal slechts een handjevol mensen daadwerkelijk merken.

Zo kun je alleen verwachten dat de game Halo: The Master Chief Collection speelbaar (Testflight stelt dat je slechts één game of app per keer mag testen) en moet je het ook zonder Xbox Console Streaming doen (waardoor je dus niet je Xbox-spellen naar je iPhone of iPad kunt streamen). Wat verder de beperkingen zijn die Apple steeds oplegt, is niet geheel duidelijk — maar dat het bedrijf uit Cupertino gamestreamingdiensten beperkt, is vrij duidelijk. Momenteel kun je alleen meedoen met de test als je een uitnodiging ontvangt.

Reacties (0)