EA voegt binnenkort Need for Speed Rivals toe aan EA Access

03 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
ea-access

Speluitgever Electronic Arts voegt binnenkort een nieuwe (oude) titel toe aan diens eigen spellenstreamingservice EA Access, exclusief voor Xbox One.

Speluitgever Electronic Arts voegt binnenkort een nieuwe game aan zijn eigen streamingservice voor games toe: Need for Speed Rivals. Dat is een open wereld-race game uit 2013 waar de nadruk ligt op exotische auto’s en politieachtervolgingen.

EA Access

Deze maand gaat Electronic Arts (EA) meer content toevoegen aan EA Access. EA Access is een streamingservice voor videospellen, maar dan alleen van uitgever EA. Met de service kunnen gebruikers tegen een betaling per maand (vijf euro) of per jaar (dertig euro) verschillende EA-spellen spelen, zoals Battlefield 4, Peggle 2, FIFA 14 en Madden NFL 25. Hoewel het idee hartstikke tof is, krijgt de service een hoop kritiek te voortduren. Gamers en journalisten vinden dat de service te oude games biedt voor dat geld en onduidelijk is waarom nieuwe games niet onder de service vallen.

Need for Speed Rival, een race game die in 2013 voor het eerst op Xbox One uitkwam, is geen uitzondering op de regel dat EA voorlopig enkel oude games voor de service uitbrengt. Voor nieuwe games geldt een korting van tien procent op de digitale aankoop, maar, ondanks het feit dat de spellen dus digitaal zijn en geen transport-, verpakkings-, of drukkosten hebben, de prijzen voor de spellen liggen erg hoog: zestig tot zeventig euro. Daarmee loont het niet om je aan te melden voor de service, aangezien fysieke winkels nog wel eens willen stunten met gameprijzen en dus goedkoper zijn.

Advertentie

EA geeft verder aan voornemens te zijn om twee zes uur durende demo’s op EA Access vrij te geven van FIFA 15, het jaarlijkse voetbalspel van de uitgever, en NHL 15, het jaarlijkse ijshockeyspel. De behaalde achievements uit de demo neem je over naar de volledige game, mits je de aankoop doet via de streamingservice. Vanaf vrijdag is Xbox One officieel te koop in Nederland.

Lees hier meer over het gebrek aan Nederlandse spraakherkenning voor Kinect.

Reacties (0)