De belangrijkste steunpilaren van SkyShowtime

22 december 2022 4 Minuten 3 Reacties
Film_SkyShowtime_NurseJackie

Het dit jaar in Nederland gelanceerde SkyShowtime is eigenlijk een samensmelting van meerdere partijen en aanbieders. We zetten de belangrijkste pijlers op een rij…

Paramount+

De klassiekers van filmstudio Paramount (denk aan The Godfather) zal bijna elke filmfan inmiddels wel op Blu-ray in de kast hebben staan, en dus is het interessanter om te kijken naar de televisieseries van de bij SkyShowtime inbegrepen vod-dienst Paramount+. Want Paramount+ heeft min of meer zelf een Godfather in de vorm van Taylor Sheridan. De acteur die de scripts schreef voor sfeervolle misdaadfilms als Sicario en Hell or High Water creëerde met Yellowstone vervolgens het grote vlaggenschip voor Paramount wat betreft tv-series. In het westerdrama geeft genre-veteraan Kevin Costner (Dances with Wolves) gestalte aan John Dutton, de eigenaar van een enorme ranch in de Amerikaanse staat Montana die zijn grondgebied moet beschermen tegen hebberige ontwikkelaars, corrupte politici en andere figuren met kwade intenties. De serie is inmiddels aanbeland bij zijn vijfde seizoen en kreeg tevens een aantal prequels: de meest recente daarvan gaat binnenkort in première en volgt de familie Dutton in het jaar 1923, waarbij de voorouders van John worden gespeeld door Harrison Ford en Helen Mirren. Toch houdt Sheridan zich wat betreft nieuwe series voor Paramount niet enkel bezig met (aftakkingen van) Yellowstone: hij is tevens de medebedenker van Mayor of Kingstown met Jeremy Renner, dat draait om een familie met grote invloed binnen het gevangeniswezen in Michigan. En tot slot wist hij ook Sylvester Stallone te verleiden tot een hoofdrol op televisie in Tulsa King (momenteel nog niet te zien), over een New Yorkse maffia-luitenant die na het uitzitten van een zeer lange gevangenisstraf door zijn superieuren in Oklahoma wordt gestald. Sheridan bedacht de serie samen met Terence Winter, bekend van zijn werk aan The Sopranos en Boardwalk Empire.

Showtime

De komst van SkyShowtime betekende opnieuw slecht nieuws voor Ziggo. De Nederlandse aanbieder was ooit het thuis van HBO-series, maar dat hield op toen HBO Max vorig jaar ook bij ons werd geïntroduceerd. En nu raken ze dus ook de bij SkyShowtime inbegrepen series van Showtime kwijt. Een van de bekende Showtime-titels van SkyShowtime is bijvoorbeeld het komische Californication met David Duchovny, dat voorheen een tijdje ontbrak in het Nederlandse vod-aanbod. Hun beroemde vlaggenschip Homeland is er momenteel echter nog niet te vinden: om Claire Danes in actie te zien als CIA-agente Carrie Mathison zal je vooralsnog moeten afstemmen op Disney+. Seriemoordenaar Dexter (Michael C. Hall) is dan wel weer te zien op SkyShowtime, evenals de geplaagde verpleegster Nurse Jackie (Edie Falco). Een andere aanrader is het waargebeurde Escape at Dannemora, met daarin een met prijzen overladen Patricia Arquette. Showtime gooit in Amerika op dit moment tevens hoge ogen met Yellowjackets, een gecompliceerd mysterie dat zich afspeelt in meerdere tijdsperioden en draait om de overlevenden van een vliegtuigcrash, maar de rechten van deze gloednieuwe titel zijn in Nederland momenteel nog steeds in handen van Ziggo.

Peacock

Ook de Amerikaanse streamingdienst Peacock, vernoemd naar het logo van de Amerikaanse tv-zender NBC, is onderdeel van SkyShowtime. Momenteel kun je dan ook al kijken naar een aantal bekende komedieseries van de zender, zoals The Office en Parks and Recreation, die in Nederland inmiddels niet langer te vinden zijn op Netflix of bij Prime Video. Peacock heeft ook een aantal originele series in het Amerikaanse aanbod, maar deze ontbreken vooralsnog in Nederland. Zo is Doctor Death, met Joshua Jackson als een kwaadaardige chirurg, hier op televisie te zien bij zender Fox, terwijl het moordmysterie One of Us Is Lying in Nederland beschikbaar is bij concurrent Netflix. De serie Bel-Air, een meer serieuze reboot van het komische The Fresh Prince of Bel-Air, is bij ons momenteel zelfs nog nergens te zien.

Meer streaming

Wil je meer weten over de nieuwste releases van streamingdiensten en de nieuwste releases op blu-ray of in de bioscoop? Houd dan ons Entertainment Channel in de gaten. Bekijk onze tips en advies-sectie voor achtergronden over streamen, games en films.

Reacties (3)