Binnenkort meerdere accounts mogelijk binnen Amazon Prime Video

23 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
Philips 8804 android tv

Amazon Prime Video wordt ten onrechte vaak gezien als een streamingdienst die toevallig bij een Prime-abonnement op het winkelplatform van Amazon komt. Amazon doet steeds meer om van dat ‘bijzaak’-imago af te komen. Het produceert kwalitatief hoogstaande series en het kijkt de kunst steeds vaker af van de concurrentie. Zo rolt het nu de mogelijkheid uit om meerdere accounts aan te maken.

Eigen profiel

De inlog van videostreamingdiensten wordt vaak veelvuldig gedeeld. Het is echt bedoeld  voor huishoudens, maar wordt vaak veel verder dan dat gedeeld. Ook best slim: met vijf mensen het duurste abonnement op bijvoorbeeld Netflix delen betekent dat je voor maar een paar euro per maand kunt streamen. Daarvoor kun je zelfs een eigen profiel aanmaken, zodat je alleen series en films krijgt aangeraden die ook echt bij jouw smaak passen.

Amazon Prime Video had die optie tot nu nog niet. Sowieso is het niet zo veel bezig met het aanraden van andere films en series: het is echt een dienst waar je zelf kiest wat je wil kijken, zonder dat het volledig gepersonaliseerd is. Hierdoor had het ook maar één account waarop je kon gaan kijken en daar hing dan standaard één profiel aan. Dat verandert nu, want Amazon is de optie aan het uitrollen om meerdere profielen te maken binnen dat account.

Amazon Prime Video

Je kunt zes profielen aanmaken, waaronder kinderprofielen die geen content voor volwassenen kunnen benaderen. Dat is een enorme plus, want daarmee wordt Amazon Prime Video ook beter personaliseerbaar. Je krijgt aanraders, je kunt bekijken wat je eerder hebt gekeken en kunt een watchlist aanmaken op basis van wat je al hebt gezien en welke genres je blijkbaar tof vindt.

Er is een keerzijde aan deze nieuwe optie: hij wordt op dit moment alleen in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Nu zal het waarschijnlijk niet zo lang duren als het de dienst kostte om in Nederland te lanceren, maar het betekent in ieder geval dat we in ons land nog even niet gebruik kunnen maken van die mogelijkheid. Iets wat in tijden van quarantaine juist erg gewild is. Hopelijk breidt Amazon de selectie landen vlug uit.

Bron Cnet


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)