‘Apple werkt aan los abonnement voor podcasts’

18 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Apple AirPods Max review

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple achter de schermen aan een nieuw abonnement bedoeld voor podcasts.

Dat Apple werkt aan een podcastabonnement laten anonieme bronnen weten tegenover de betaalwebsite The Information. Door mensen te laten betalen voor de dienst, kan het bedrijf uit Cupertino podcastmakers aantrekken met de belofte meer geld te ontvangen voor het werk dat ze in hun radioprogramma stoppen. Daardoor zouden er wellicht exclusieve deals gesloten kunnen worden, waardoor platformen als Spotify en Amazon Prime Music het zonder die content moeten doen.

Apple werkt aan podcastabonnement – gerucht

In de afgelopen jaren is het concept van de podcast ontzettend populair geworden. De markt is daardoor enorm gegroeid en die groei wordt kracht bijgezet door de investeringen die allerlei bedrijven doen. Zo zet Spotify veel geld in op de radiovorm, bijvoorbeeld, waardoor je daar veel exclusieve content beluistert. The Information schrijft dat dat bedrijf zo’n 800 miljoen dollar geïnvesteerd heeft in de markt, door onder meer twee bedrijven over te nemen en de rechten van shows aan te schaffen.

Nu is het zo dat heel veel podcasts gratis te beluisteren zijn. Bijvoorbeeld via YouTube of het eerdergenoemde Spotify. Maar in de toekomst kan het gebeuren dat je ook hiervoor moet gaan betalen. En Apple lijkt vroeg in die markt te gaan springen, aldus de laatste geruchten, wanneer er inderdaad een nieuw abonnement aangeboden gaat worden. Dat zou ook als gevolg kunnen hebben dat nog meer shows exclusief op bepaalde platformen aanwezig zijn.

Het zou geen verrassende move zijn van Apple, die zelf al een losstaande podcastapplicatie aanbiedt op zijn platformen. Ook is het zo dat de iPhone-maker Jake Shapiro aangenomen heeft: een radiomaker die zijn sporen inmiddels verdiend heeft. Het is dus zeker dat de fabrikant bereid is te investeren in unieke content.

The Information laat verder weten dat er momenteel gesprekken gaande zijn achter de schermen met productiemaatschappijen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat die gesprekken op niets uitlopen en Apple uiteindelijk geen abonnement lanceert. Mocht het abonnement er wel komen, dan wordt het wellicht gebundeld met andere entertainmentdiensten, zoals Music en TV+.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)