Apple Music op Android krijgt geen toegang tot gratis Beats1

10 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-music-google

Apple Music biedt Apple ID-eigenaars gratis toegang tot het 24/7-radiostation Beats1, maar daar kunnen Android-gebruikers naar fluiten. Mocht je als Android-eigenaar van Apple Music gebruik willen maken, dan heb je enkel de betaalde versie als keuze.

Apple Music op Android zonder gratis Beats1

Tijdens de WWDC-presentatie van Apple afgelopen maandag, kondigde Apple aan het einde de muziekstreamingdienst Apple Music aan. Apple Music is een muziekstreamingdienst die allerlei belangrijke features wil combineren in een uitgebreid alles-in-één-pakket. Je kunt er natuurlijk muziek beluisteren, maar ook video’s bekijken, artiesten volgen, radio luisteren, speellijsten maken en nieuwe muzieksuggesties ontvangen op basis van je interesses, die je zowel handmatig invult als automatisch laat vaststellen door je luistergedrag.

Nu is dat radio luisteren een gratis dienst, waarmee Apple hoopt dat mensen een Apple Music-abonnement zullen aanschaffen. Die radio heet Beats1 en is gratis te beluisteren voor iedereen met een iOS-apparaat en een Apple ID. Naast Beats1 krijgen die Apple ID-eigenaars ook toegang tot enkele andere radiostations van Apple en de Connect-feature. Wil je echter de muziek gaan streamen die jij wil horen, dan zul je toch echt een abonnement op de streamingdienst moeten nemen. De kosten: 9,99 euro, per persoon, of 14,99 euro per maand, voor zes man.

Heb je echter een Android-apparaat in huis, maar ben je wel geïnteresseerd in het complete pakket dat Apple aanbiedt met Apple Music? Dan hebben we slecht nieuws: je zult direct een abonnement moeten aanschaffen, want je krijgt dan geen toegang tot Beats1 en alle andere gratis onderdelen. Vanaf 30 juni is Apple Music beschikbaar in honderd landen en de kans is groot dat Nederland wordt meegerekend. De Android-applicatie wordt pas in de herfst verwacht – genoeg tijd om over te stappen, denkt Apple vast.

Bron Sixcolors Via Phone Arena


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)