‘Apple Music krijgt gratis luisterperiode van drie maanden’

08 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-beats-itunes

De Financial Times brengt naar buiten dat Apples streamingdienst inderdaad Apple Music gaat heten en een gratis luisterperiode van drie maanden krijgt. De verwachting is dat het bedrijf uit Cupertino Apple Music op maandagavond gaat aankondigen.

Financial Times bevestigt bestaan Apple Music

De verwachting is dat Apple op maandagavond de muziekstreamingdienst Apple Music gaat aankondigen. De publicatie The Financial Times schijnt al enkele details in handen te hebben van die dienst – zeker weten doen we het pas wanneer Apple zelf de muziekstreamingdienst aankondigt. Maar wat The Financial Times te melden heeft, is in elk geval plausibel en interessant. Zo wordt de naam van de dienst bevestigd en gaat die inderdaad Apple Music heten, zoals al eerder het gerucht was, en wordt gebouwd bovenop Beats Music.

Zodra Apple de overstap maakt naar Apple Music, zal het bedrijf de naam iTunes achter zich laten en eigenlijk alleen nog maar gebruiken als de online winkel dat het momenteel is. Apple zal echter geen standaard gratis versie van de dienst gaan lanceren, die, net als bij Spotify, ondersteund wordt met advertenties. Je betaalt straks 9,99 dollar per maand (dat dollarteken wordt straks waarschijnlijk een euroteken), maar krijgt wel een gratis luisterperiode van drie maanden. Dat is die keer zo lang als de concurrenten momenteel aanbieden.

Apple Music zal de nadruk blijven leggen op persoonlijke smaken als het om de muziek gaat en vraagt gebruikers straks om hun favoriete genres en stijlen, zodat er op basis daarvan suggesties gedaan kunnen worden (net zoals nu bij Beats het geval is). Daarnaast zou iTunes Radio een gratis streamingdienst worden (net zoals bijvoorbeeld MixRadio), die gebruikers ook moet overhalen over te stappen op het betaalde pakket. Mogelijk horen we dus vanavond of Apple Apple Music gaat aankondigen of niet – het duurt nu niet lang meer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)