Samsung lanceert ViewFinity S9 5K-monitor

17 juli 2023 3 Minuten 0 Reacties
Samsung Viewfinity S9

Samsung breidt zijn ViewFinity-monitorassortiment uit met de 27-inch ViewFinity S9 (S90PC-model). De nieuwe ViewFinity S9 is geoptimaliseerd voor grafisch ontwerp en fotografie, en beschikt over een 5K-resolutie.

De nieuwe ViewFinity S9 heeft een 27″-scherm met een resolutie van 5K (5.120 x 2.880), en een werkruimte die 50% groter is dan andere UHD-monitoren. Met 99% DCI-P3 en 218 PPI (pixels per inch) biedt de ViewFinity S9 verzadigde en levendige kleuren met scherpere details. Bovendien maakt de helderheid van 600 cd/m2 het gemakkelijk om in bijna elke lichtomgeving te werken. Samsungs kalibratietechnologie helpt gebruikers om de gewenste nauwkeurige kleurweergave in te stellen. Tijdens de productie wordt de kleur van de monitor in de fabriek gekalibreerd voor een ongelooflijke Delta E <21 nauwkeurigheid.

De ViewFinity S9 maakt gebruik van de Smart Calibration-functionaliteit die je bedient met je smartphone. Gebruikers kunnen het scherm makkelijk, nauwkeurig en wanneer ze maar willen afstellen zonder dure, complexe kalibratieapparatuur. Met behulp van de SmartThings-app kunnen ze ervoor kiezen om in de basismodus te kalibreren voor een snelle en eenvoudige aanpassing van de witbalans en gamma-instellingen, of ze kunnen de professionele modus gebruiken voor volledige controle over de kleurtemperatuur, luminantie, kleurruimte en gamma-instellingen. Gebruikers kunnen dit proces starten door de camera van hun smartphone op het scherm van de ViewFinity S9 te richten. Na kalibratie kunnen ze een rapport bekijken met een gedetailleerde weergave van de gemaakte aanpassingen en de Delta E kleurnauwkeurigheid.

De ViewFinity S9 biedt daarnaast TUV-gecertificeerde Intelligent Eye Care-functies om vermoeide ogen tegen te gaan. Bovendien beperkt Samsungs Matte Display de lichtreflectie en schittering op de monitor, waardoor afleiding tijdens het werken tot een minimum wordt beperkt. De ViewFinity S9 biedt veelzijdige connectiviteit voor gebruikers van zowel Mac- als Windows-pc’s, met Thunderbolt 4, mini DisplayPort en USB C-inputs. Dankzij de Thunderbolt 4-compatibiliteit kunnen gebruikers apparaten met maximaal 90W opladen en gegevens met snelheden tot 40Gbps overdragen.

De monitor is uitgerust met een ingebouwde 4K SlimFit-camera, die zonder extra kabels of apparatuur wordt aangesloten via een pogo-pin. De camera kan worden gekanteld om zich aan te passen aan de hoek van de monitor en Auto Framing zorgt ervoor dat je zichtbaar en in beeld blijft, zelfs wanneer je van positie verandert. De in hoogte verstelbare voet is afgestemd op ooghoogte van de gebruiker en het scherm kan worden gekanteld om de kijkhoek aan te passen. Dit is mogelijk tot wel 90 graden zodat gebruikers lange documenten kunnen lezen met minder scrollen. Dankzij de compatibiliteit met VESA-montage, kan ruimte worden bespaard en het bureau worden vrijgehouden.

De geïntegreerde Smart TV-apps bieden een volledige TV-ervaring wanneer het na het werk tijd is om te switchen naar entertainment. Directe toegang tot de populaire streaming-apps en -programma’s zonder dat er een aparte PC nodig is, ingebouwde luidsprekers met Adaptive Sound+, dat het ruisniveau automatisch aanpast, en een afstandsbediening maken dit een allround monitor voor zowel werk als ontspanning.

De ViewFinity S9 is wereldwijd verkrijgbaar sinds 26 juni 2023 en zal een prijs van rond de 1.600 euro krijgen.

Reacties (0)