Leica lanceert Leica SL2-S Reporter voor foto- en videografen

21 oktober 2022 1 Minuut 0 Reacties
Leica SL2 camera

Leica introduceert met de SL2-S Reporter een nieuw lid van de 'Reporter Design Serie', een eerbetoon aan foto- en videojournalistiek.

Het robuuste design van de Leica SL2-S voldoet volgens de fabrikant aan de hoge eisen van de verschillende omstandigheden waarin professionele foto- en videografen opereren. Door zijn onopvallende uiterlijk is het met dit gereedschap voor foto- en videografie mogelijk om deel te worden van de actie zonder aandacht te trekken. De intuïtieve bediening moet ervoor zorgen dat er volledig op het moment gefocust kan worden.

De Leica SL2-S Reporter beschikt over een volledig metalen behuizing, een krasbestendige lak in donkergroen en een coating van aramidevezels. Hierdoor kan de camera met tegen hoge temperaturen, schokken, stof en spatwater en biedt hij natuur- en outdoorfotografen, net als fotojournalisten, eindeloze mogelijkheden. De resistente synthetische aramide vezel wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de productie van beschermende uitrusting. Met zijn kenmerkende patroon van dicht met elkaar verweven vezels zorgt het speciale pantser niet alleen voor een buitengewoon uiterlijk, maar ook voor een stevige grip. Dit geeft nog meer veiligheid en stabiliteit bij het fotograferen en filmen. Wat betreft de technische kenmerken komt deze Reporter editie volledig overeen met de reguliere Leica SL2-S camera.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica SL2-S Reporter zal vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse voor een adviesverkoopprijs van 5.290,00 euro.

Reacties (0)