Yves Behar ontwerpt premium 82-inch SUHD tv Samsung

12 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Yves-Behar-Samsung-tv

Design is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van nieuwe tv's en grote fabrikanten gaan dan ook steeds vaker een samenwerking met een bekende ontwerper aan voor topmodellen

Samsung liet tijdens CES 2015 een nieuwe SUHD tv zien door door Yves Behar ontworpen is.

Samsung en Yves Behar hebben het startschot voor een nieuwe samenwerking gegeven met de presentatie van een premium tv. Het model, met de naam S9W, heeft een formaat van 82-inch en is voorzien van een uniek maar zeer stijlvol en minimalistisch design.

Uit de woorden van Behar kunnen we opmaken dat de tv rust op een ‘gallery’ basis waardoor het geheel overkomt als een soort standbeeld. Zodra je tv aanzet opent de basis waardoor de audio de ruimte krijgt om de ruimte ingestuurd te worden, gecombineerd met lichteffecten in de hoeken. Daarbij kan de basis via de afstandsbediening bediend worden om de tv te draaien.

Natuurlijk moet ook alles onder de motorkap aan de premium eis voldoen. Zo beschikt de tv over Samsung’s eigen quantum dot-techniek, een 4K Ultra HD (eigenlijk 5K)-resolutie, het nieuwe Tizen smart tv-platform en de meest moderne beeldtechnieken. Opvallend is echter dat Samsung en Behar gekozen hebben voor het 21:9 beeldformaat, in plaats van het gangbare 16:9 formaat.

De S9W SUHD tv moet dit jaar nog op de markt verschijnen maar een prijs is nog niet bekendgemaakt. We mogen er echter van uitgaan dat voor dit model diep in de buidel getast moet worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)