Xiaomi Mi TV Stick bevat rij met advertenties onder lijst applicaties

10 juli 2020 1 Minuut 1 Reacties
xiaomi-mi-tv-stick-lek-1

Hoewel de Xiaomi Mi TV Stick nog niet aangekondigd is, heeft één persoon de Android TV-dongle al in handen. Dat levert veel info op. Zo weten we nu dat in de verpakking de TV Stick, een afstandsbediening en een oplaadkabel zit. De remote heeft een knop voor de Google Assistent en Amazon Prime Video.

Meer info over Xiaomi Mi TV Stick

Qua hardware komen we verder geen opvallende dingen tegen. De Xiaomi Mi TV Stick is behoorlijk compact en is een stuk korter dan bijvoorbeeld de Amazon Fire Stick. Interessanter zijn de bevindingen op het gebied van software. De hardware draait namelijk op Android TV 9, in plaats van Android TV 10. Na de installatie worden zowel Netflix en Amazon Prime Video geïnstalleerd. Verder is er support voor HDMI CEC en krijg je toegang tot 5,1 GB van de 8 GB aan interne opslagruimte. Beeldopties zijn: 1080p24, 720p60, 1080i60 en 480p60.

Dit is dus het full hd-model, maar er komt nog een 4k-versie aan. Een screenshot van de app-lade, de plek waar je de geïnstalleerde applicaties aantreft, toont een soort verborgen rij met ‘aanbevelingen’. Dit is in feite een rij vol met reclame voor apps die je niet hebt of gebruikt. Het is niet duidelijk of Xiaomi hier geld mee verdient, maar het lijkt ons van wel. Je presenteert namelijk niet zomaar producten van derden. Het is nog niet bekend wanneer de Xiaomi Mi TV Stick officieel aangekondigd wordt en vanaf wanneer die te koop is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Max B

Max B
04 september 2020 om 21:58

Hmm.. een oplaadkabel? Zit er dan een batterij in?

Inloggen