‘Xiaomi lanceert volgende maand zijn Mi TV Stick’

20 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi

Als we de geruchten mogen geloven dan brengt de Chinese fabrikant Xiaomi volgende maand de MI TV Stick-mediaspeler uit. De verwachting is dat de compacte mediaspeler op Android TV draait en in mei dus verschijnt in Europa. Het bedrijf heeft het gerucht niet bevestigd.

Xiaomi Mi TV Stick op komst?

Het Chinese Xiaomi is op dit moment al actief op de tv- en mediaspelermarkt. De producten draaien op Android TV en zijn in verschillende Europese landen te koop. Nu is er een roadmap gelekt waarop te zien is dat het bedrijf voornemens is een Mi TV Stick uit te brengen in mei, in Europa. Helaas zijn er verder geen details vrijgegeven over het apparaat. Desondanks is het niet vreemd om te denken dat ook hier Android TV aan boord zit (aangezien mediaspelers in Europa niet mogen leunen op de mobiele versie van het systeem).

Naar verluidt wordt het dus een compacte versie van de Xiaomi Mi Box S. Het moet een betaalbare manier worden om Android TV naar televisies te brengen die dat niet hebben. Het enige wat je tv hiervoor nodig heeft, is een beschikbare hdmi-poort. Hdmi-sticks zijn geen nieuw concept. Google heeft zijn eigen Chomecast, Amazon heeft de Fire TV Stick en Roku heeft apparaten die zowel draaien op Fire TV (van Amazon) als het RokuOS. Wanneer de Mi TV Stick van de Chinese concurrent precies verschijnt, is helaas niet bekendgemaakt.

Reacties (0)