Wikileaks: Samsung-tv F8000 gehackt door de CIA

07 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-F8000-led-tv-retina

Wikileaks, de organisatie die overheidsspionage op burgers onthult, heeft een serie documenten gepubliceerd waarin een concreet televisietoestel van Samsung wordt genoemd dat door de CIA zou zijn gehackt om zijn eigenaar te bespioneren. Het gaat om de Samsung F8000 uit 2013.

Smart TV als spion in huis

De CIA zou op afstand via een exploit met de naam Weeping Angel (huilende engel) in staat zijn om de F8000, een smart tv, uit te zetten en vervolgens de kamer af te luisteren. In het document dat Wikileaks heeft gepubliceerd, wordt vermeld dat de CIA nog niet in staat is om de ingebouwde camera te gebruiken om de ruimte waarin de tv staat ook te filmen. Daar zou nog aan worden gewerkt.

CIA en MI5 luisteren af

De CIA zou al sinds juni 2014 in staat zijn om dit bewuste Samsung-televisietoestel te bespioneren. De ervaringen van de Amerikaanse geheime dienst zouden zijn gedeeld tijdens een workshop met de collega’s van het Britse MI5.

Wikileaks

In de serie documenten die Wikileaks vandaag heeft gepubliceerd, staat vermeld dat er nog veel meer apparaten worden afgeluisterd door de CIA. Ook boordcomputers van auto’s en een aantal messaging-apps op Androidtelefoons en -tablets zou door de CIA zijn gehackt.

Advertentie

Androidtelefoons

De door Wikileaks gepubliceerde documenten bevatten complete handleidingen. Daarin staat hoe de betreffende televisies, autocomputers en Androidtelefoons te hacken zijn. Die handleidingen zijn dus uitgelekt. Niet alleen naar Wikileaks, maar ook naar derden die door de CIA ooit in vertrouwen zijn genomen. Via zo’n vertrouweling heeft Wikileaks de documenten verkregen.

Bron Wikileaks Via Digital Trends

Reacties (0)