Wat is een LED TV nu precies en is het wel echt LED?

09 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
samsung-led-tv-series-6-7-2-300

LED & Neo PDP TV's zijn de nieuwste op de markt, maar er bestaan nogal wat misverstanden over deze nieuwe technieken. Eigenlijk is het weer hetzelfde gevecht als met LCD en Plasma, alleen is LED het nieuwe LCD, maar dan met LED achtergrond verlichting of LED verlichting vanaf de zijkanten, en Neo PDP het nieuwe Plasma, met nieuwe technieken in het beeldscherm.

Maar wat is LED nu precies en is het wel echt LED? En wat is Neo PDP eigenlijk? Lees het op onze informatie pagina ‘LED & NeoPDP’.

LED Een LCD TV gebruikt achtergrond verlichting om het beeld weer te geven. In de ‘oudere’ LCD TV’s worden daar lampen voor gebruikt, genaamd CCFL lampen. Een LED TV daarentegen, gebruikt een groot aantal kleine LED lampjes als achtergrond verlichting. Lees verder..

Neo PDP Als antwoord op de LED technologie van merken als Sony en Samsung hebben de grootste plasma fabrikanten, Pioneer en Panasonic, ook een nieuwe plasma techniek ontwikkeld, genaamd Neo PDP. Veel van de verbeteringen die LED TV’s kennen zijn ook doorgevoerd in Neo PDP TV’s, maar deze fabrikanten beweren dat ze binnen een jaar de belangrijkste verbetering, een oneindig contrast ratio, bewerkstelligd hebben. Dit zou moeten zorgen voor een viel dieper zwart en veel rijkere kleuren. Lees verder..

Reacties (0)