VLC ontwikkelt ook een app voor de nieuwe Apple TV

15 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
vlc-apple-tv

De makers van één van de meest populaire mediaspelers ooit, VLC, hebben aangekondigd te werken aan een officiële VLC-app voor Apple TV. Wanneer de applicatie voor iedereen beschikbaar komt, heeft het bedrijf helaas niet laten weten.

Apple TV krijgt eigen VLC-app

De ontwikkelaars van de populaire VLC-applicatie werken momenteel hard achter de schermen aan een VLC-app die zal draaien op de nieuwe Apple TV. Dat laat VideoLAN lead developer Jean-Baptiste Kempf weten op zijn eigen blog. Hoewel het team nu werkt aan het project, is het wel zo dat alles zich nog in een vroeg stadium bevindt. De ontwikkelaar is er in elk geval blij mee dat de code helemaal herschreven hoeft te worden en dat heeft ervoor gezorgd dat er nu al een video kan worden afgespeeld op het apparaat.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat we de app ook snel kunnen downloaden, want het kost nog wat werk de app ook echt te optimaliseren. VLC is één van de meest populaire mediaspeler van dit moment, omdat het een breed scala aan videoformaten ondersteunt. Je kunt de app downloaden voor Android, iOS en Amazon-apparaten en kunt daardoor alles dat je hebt gedownload bekijken op je smartphones, tablet, computer of settopbox. Eerder deze week kondigde Plex ook al aan te werken aan een applicatie voor de nieuwe Apple TV.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)