VLC is nu beschikbaar voor de Apple TV

12 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
vlc-apple-tv

VideoLAN, de maker van de populaire videospeler VLC, heeft bekendgemaakt dat de mediaspeler nu beschikbaar is voor de Apple TV van Apple. De app heeft een intensieve testperiode achter de rug, nadat het als één van de eerste apps voor het platform werd aangekondigd.

Download nu VLC voor Apple TV

Het is vanaf nu mogelijk om de VLC-mediaspeler te downloaden voor de Apple TV. Dit is een authentieke port van de bestaande app op iOS en ondersteunt nagenoeg alle (populaire) videoformaten. Ook zijn er een aantal specifieke features gemaakt voor tvOS.

  • Content ontdekken: deze naam is wellicht wat misleidend, maar de functie zorgt ervoor dat je alle video’s in je lokale netwerk op één plek tegenkomt (VLC kijkt naar de SMB-, UPnP media server-, FTP- en Plex-protocollen). Je kunt door de video’s bladeren met de Siri-afstandsbediening en ondertiteling aanzetten wanneer de video gestart is.
  • Login-gegevens worden gesynchroniseerd over de Apple TV en de iOS-apparaten in huis.
  • Remote playback: het is mogelijk om via de computer een bestand af te spelen op de Apple TV. VLC heeft een IP-adres die je kunt bezoeken in je webbrowser, waar je bestanden naartoe kunt verslepen. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd in een rij zetten, video’s pauzeren en zoeken.

Op dit moment test VLC ook nog een andere functie uit die nog niet in de finale versie zit: de mogelijkheid om ook je cloudopslagdiensten (Dropbox, OneDrive of Box) te gebruiken als bron. Wanneer die feature beschikbaar komt, is niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)