De vijf mooiste lcd en oled televisies van 2017

12 februari 2017 7 Minuten 6 Reacties
Philips-901F-oled-tv

We zetten enkele van de mooiste televisies die je in 2017 op de markt mag verwachten op een rij, waaronder nieuwe modellen van LG en Sony.

In 2017 zullen er heel wat indrukwekkende en mooie televisies op de markt verschijnen. We zien allerlei nieuwe technologieën die de beeld- en geluidsweergave moeten perfectioneren, waaronder oled. Natuurlijk zijn ook Ultra HD en HDR10 niet weg te denken. Ook zien we bij sommige fabrikanten Dolby Vision en ondersteuning van het Hybrid Log Gamma. Niet alleen onder de motorkap wordt veel aandacht besteed, ook het uiterlijk wordt steeds belangrijker. Dunnere schermen, nieuwe standaarden en minder zichtbare kabels. Dit zijn de mooiste tv’s die we in 2017 gaan zien.

LG “wallpaper oled tv”

LG kondigde op CES zijn wallpaper oled televisies aan voor consumenten. De modellen zijn 65-inch (OLED65W7V) en 77-inch (OLED77W7V) groot en splinter dun. Ze zijn namelijk slechts 2,67 millimeter dun. Ook uniek is dat de apparaten met magneten aan een muur bevestigd kunnen worden, dus zonder klassieke ophangbeugel. Dit zijn echte kunstwerken aan de wand, die bijna niet opvallen.

In de televisie zelf zit dan door het gebrek aan plaats ook bijna geen electronica verwerkt. Die zit in het bijhorende basissysteem wat tevens ook een soundbar met Dolby Atmos-weergave is. Hierop kun je al je toestellen en componenten aansluiten en zijn ook usb- en ethernetpoorten beschikbaar. De toestellen zijn uitgerust met een 4K Ultra HD-resolutie en draaien op het nieuwe webOS 3.5. Ook HDR, HDR10, Dolby vision en Hybrid Log Gamma worden ondersteund. De modellen zullen dit jaar in Nederland en België beschikbaar zijn maar exacte data of prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

Panasonic TX-65EZW1004 oled tv

In dit nieuwe pronkstuk van Panasonic staat het nieuwe Master HDR oled-scherm centraal met een 4K Ultra HD-resolutie. De helderheid van het scherm is volgens de fabrikant bijna het dubbele van traditionele oled-schermen en het apparaat kan bijna de volledige DCI-kleurruimte weergeven. Ook nieuw is de Absolute Black Filter: een filter die omgevingslicht en reflecties moet absorberen zodat zwarte beelden er nog zwarter uitzien.

Panasonic heeft voor dit toestel certificering bij THX aangevraagd wat er garant voor moet staan dat de televisie beelden exact weergeeft zoals de regisseur die heeft bedoeld. De televisie ondersteunt ook 4K HDR10 en Hybrid Log Gamma-beelden. Qua design zet Panasonic in op een strak en slank uiterlijk, met een geïntegreerde soundbar onder het scherm. Vooral strak aan de muur ziet dit model er indrukwekkend uit.

Samsung QLED reeks (Q9, Q8 en Q7)

Samsung is de enige fabrikant die in 2017 geen OLED-televisie uitbrengt en zet sterk in op QLED. Samsung maakt gebruik van een nieuwe quantum dot-technologie die sterk lijkt op SUHD-modellen uit de line-up van 2016. Er zijn heel wat verbeteringen te merken in de modellen voor 2017 zoals een maximale luminantie van 1.500 tot 2.00 nits. Samsung claimt ook het DCI-P3 palet accuraat weer te geven en een betere zwartweergave.

De Q9-reeks bevat dit jaar enkel platte modellen en komt in 65-inch en 88-inch formaten. De Q8-reeks biedt curved modellen in 55-inch, 65-inch en 75-inch formaten. En de in de Q7-reeks kan je kiezen tussen plat en curved. Uniek zijn de verschillende standaarden, waaronder de ezel-standaard uit bovenstaande afbeelding, waar je uit kunt kiezen, en de semi-transparante glasvezelkabel die je tussen de tv en de One Connect Box kunt plaatsen.

Sony A1-serie Bravia oled-televisies

Sony heeft een sterke line-up aan oled-tv’s voor 2017 met zijn A1-serie. Die bestaat uit een 55-inch, 65-inch en 77-inch Bravia toestellen. Ze zijn allemaal voorzien van 4K Ultra HD en ondersteunen Dolby Vision HDR. De nieuwe X1 Etreme-processor moet volgens Sony de beelden naar een hoger niveau tillen in combinatie met technologieën als HDR-remaster, Super Bit Mapping en meer.

Uniek aan deze line-up oled televisies is de nieuwe Acoustic Surface technologie. Die zorgt er voor dat het geluid wordt uitgezonden vanuit het scherm zelf, er is geen conventionele speaker rond of achter het scherm te vinden. Dit moet volgens Sony zorgen voor een eenwording van beeld en geluid. Daarnaast beschikt de A1 oled tv over een uniek en minimalistisch design – zonder zichtbare speakers dus – waarbij het scherm licht achterover leunt tegen een standaard.

Philips 55POS901F oled tv

Deze oled tv van Philips werd al eerder in 2016 aangekondigd; Philips kondigt nieuwe toestellen traditioneel wat later aan dan zijn concurrenten in Europa. Dit toestel moet echter niet in het stof bijten voor de andere oled-tv’s in het gamma. Dit apparaat ondersteunt 4K Ultra HD en komt met het bekende Ambilight aan drie zijden. De tv is zeer slank, komt met een fraai ogende soundbar onder het scherm en beschikt over hoogwaardige metalen voeten.

De tv is uitgerust met de Perfect Pixel Ultra HD-engine van Philips en biedt een beeldkwaliteit van 3800 PPI. De Ultra Resolution-functie van het apparaat converteert beelden van iedere bron naar Ultra HD-niveau. Natuurijk is ook HDR-ondersteuning aanwezig, met een maximale helderheid van 540 nits. Het toestel is ook voorzien van een niet-afneembare soundbar met een 30 Watt 6.1 geluidssysteem. Lees zeker onze uitgebreide review van het toestel.

Meer informatie

Bekijk ook ons volledig homecinema overzicht voor 2017 met alle producten die grote fabrikanten dit jaar naar Nederland brengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Audiofreak1

Audiofreak1
12 februari 2017 om 10:47

Grappig om te zien dat het bijna allemaal Oled tv’s zijn, dat zijn dus echt de mooiste!
Samsung zal zich met Qled moeten bewijzen, ik geloof niet dat ze in de buurt van Oled zullen komen! Binnenkort ga ik ze zien. Ben benieuwd.

Inloggen
martijn

martijn
29 mei 2017 om 01:40

je hebt ongelijk Qled is stukken beter dan Oled.
samsung heeft weer een stap voor op de concurrentie

Inloggen
frans callebaut

frans callebaut
13 februari 2017 om 13:42

hallo,
waarom wordt er geen melding gemaakt van de loewe bild7 ?
mvg,

frans callebaut

Inloggen
Eerdekens gerard

Eerdekens gerard
13 februari 2017 om 18:05

Als jarenlange trouwe abonnee zou ik ook graag een review willen zien
Van de loewe bild 7 , vooral omdat de andere merken geen dual CI + kaart hebben en hdd
Dus geen lelijk bakske nodig van telenet
Hoe zit het met de beeldkwaliteit op een 4K tv via de decoder ( gewone tv uitzending )
Er is toch geen enkele content beschikbaar in 4K op de kabel
Hoe is de beeldkwaliteit van een gewone dvd

Groetjes Gerard Eerdekens

Inloggen


13 februari 2017 om 22:37

Gaan we zeker meenemen op het lijstje. Probleem is alleen dat Loewe heel selectief is in media die mogen testen. We doen ons best.

Inloggen
Fasteddie

Fasteddie
22 februari 2017 om 17:27

Ik heb zelf een loewe lcd/led tv staan, maar zijn de problemen qua versleuteling van uitzendingen nu eens opgepakt!
Op de hd schijf kan slechts een beperk aantal zenders worden opgenomen….de rest zit achter de versleuteling!

Inloggen