Video preview: Toshiba Regza GL1 3D TV zonder bril

07 oktober 2010 1 Minuut 0 Reacties
regza-perspective

Deze week heeft Toshiba tijdens de CEATEC show haar eerste 3D TV zonder bril gelanceerd, de GL1 serie. Vaak vallen 3D TV's zonder bril tegen, maar bij deze modellen van Toshiba bleef de kijkervaring verrassend lang goed.

Te beginnen bij de 20GL1; De kijkhoeken zijn niet slecht, de refresh rate leidt niet af of zorgt niet voor hoofdpijn, en op 720p resolutie krijg je zelfs een zeer aangenaam plaatje te zien. Als er een nadeel van de GL1 TV's genoemd moet worden zou dit zijn dat de kijkhoeken waar je twee verschillende perspectieven ziet (als bovenstaande foto) te wijd zijn. Dit houdt in dat je zeer zorgvuldig moet zijn waar je gaat zitten op de bank. Het 56 inch model gaf ook een redelijk plaatje, maar het is dan ook een prototype met geen ander doel dan laten zien wat er wellicht gaat komen.

Deze week heeft Toshiba tijdens de CEATEC show haar eerste 3D TV zonder bril gelanceerd, de GL1 serie. Vaak vallen 3D TV’s zonder bril tegen, maar bij deze modellen van Toshiba bleef de kijkervaring verrassend lang goed.

Te beginnen bij de 20GL1; De kijkhoeken zijn niet slecht, de refresh rate leidt niet af of zorgt niet voor hoofdpijn, en op 720p resolutie krijg je zelfs een zeer aangenaam plaatje te zien. Als er een nadeel van de GL1 TV’s genoemd moet worden zou dit zijn dat de kijkhoeken waar je twee verschillende perspectieven ziet (als bovenstaande foto) te wijd zijn. Dit houdt in dat je zeer zorgvuldig moet zijn waar je gaat zitten op de bank. Het 56 inch model gaf ook een redelijk plaatje, maar het is dan ook een prototype met geen ander doel dan laten zien wat er wellicht gaat komen.

De 12 inch 12GL1 is wat teleurstellend. De resolutie is minder dan SD en zeer slecht te noemen. Als je ook maar een beetje naar links of rechts beweegt verlies je het 3D effect al snel, diepte is er amper en snel bewegende beelden werken gewoon niet. Het kleine model uit de GL1 serie is dus geen aanrader.

Bekijk hieronder video’s van alle modellen;

Toshiba 12GL1 3D TV

Toshiba 20GL1 3D TV

Toshiba 56 inch prototype

Reacties (0)