Update voor Android TV brengt verfijnd uiterlijk met zich mee

08 februari 2019 1 Minuut 4 Reacties
android-tv-shut

Google rolt momenteel een update uit voor Android TV, die zorgt voor een meer verfijnd uiterlijk voor de televisiesoftware. Zo zijn de hoeken van de apps in beeld ronder gemaakt en kom je nu overal het Google Sans-lettertype tegen.

Update voor Android TV

Google rolt momenteel een kleine update uit voor het besturingssysteem Android TV. Deze update moet zorgen voor een meer verfijnd uiterlijk. In vergelijking met de vorige versie is er weinig veranderd en zijn er ook geen nieuwe functies toegevoegd. Wanneer je de update hebt ontvangen, dan herken je dat direct aan twee dingen. Zo zijn de hoeken ronder gemaakt van de applicaties die je op het scherm ziet staan. Dat geldt ook voor alle previews die je te zien krijgt van de content die je in een aparte rij hebt ingesteld.

Daarnaast zijn de knoppen in beeld ook ronder (of beter gezegd: ovaal) gemaakt, waardoor het geheel ietwat beter aansluit bij de algemene Android-ervaring. Verder zijn er nog wat nieuwe animaties toegevoegd. Ze zijn subtiel, maar zijn zeker aanwezig. De laatste verandering heeft te maken met het lettertype. Net zoals op andere Android-apparaten zien we hier nu ook het Google Sans terug; Googles eigen lettertype dat in steeds meer apps op Android terugkomt. De update wordt op dit moment naar iedereen uitgerold.

Reacties (4)