Universal gaat Blu-ray/DVD ‘flipper discs’ maken

02 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
blu-ray-disc-728-75

Universal heeft haar laatste Blu-ray plannen gepresenteerd en het ziet er naar uit dat ze terug de tijd in gaat met de lancering van de zogenaamde 'flipper discs'. 'Flipper' is een vies woord, om het zo maar te zeggen, in de DVD wereld aangezien het terug doet denken naar de tijd waarin films uitgesmeerd werden over de twee kanten van een DVD. Halverwege de film moest je dus de DVD omdraaien om verder te kijken.

Gelukkig is dat nu niet het geval omdat Universal heeft besloten om op de ene kant een DVD versie van de film te plaatsen en op de andere kant een Blu-ray versie van diezelfde film. In een tijd waarin film distributeurs het nodig vinden om extra digitale kopieën weg te geven op aparte discs (Je ziet steeds vaker een extra DVD of Blu-ray disc in de verpakking zitten als ‘thuiskopie’) is het eigenlijk wel logisch om de twee kanten van een disc te benutten. Dit bespaart toch een hoop extra schijfjes.

Volgens Universal zelf is de ‘flipper disc’ de ideale manier om je film collectie future-proof te maken en houden terwijl je nog steeds je favoriete films op bestaande DVD spelers kunt bekijken.  De discs zorgen er voor dat consumenten op elk gewenst tijdstip gemakkelijk over kunnen stappen op Blu-ray zonder alle films opnieuw te hoeven aanschaffen.

Vanaf 19 januari zal de ‘flipper disc’ in Amerika te koop zijn. Wanneer en of de discs naar Nederland komen is nog niet bekend.

Reacties (0)